Ο κ. Ευ. Κεκάτος
Ο κ. Ευ. Κεκάτος

Τρεις σημαντικές συμμετοχές έχει προγραμματίσει έως τώρα ο Δήμος Κεφαλονιάς σε αντίστοιχες Διεθνείς Εκθεσης Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κεφαλονιάς θα εκπροσωπηθεί από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού–Πολιτισμού-Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου κ. Ευάγγελο Κεκάτο στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις:

Ιταλία-Μιλάνο: Διεθνής Τουριστική Εκθεση BIT (14-17 Φεβρουαρίου).

Η Εκθεση με περισσότερους από 120.000 επισκέπτες, περίπου 500 εκθέτες, 1300 αντιπροσωπευόμενες εταιρείες από 105 χώρες περίπου είναι μια καλή ευκαιρία για τους ανθρώπους του χώρου να προσεγγίσουν την Αγορά και να κλείσουν νέες συνεργασίες ή να ανανεώσουν παλιές! Η επίσκεψη στην Εκθεση παρέχει εκτενείς πληροφορίες για οτιδήποτε νεότερο στον κλάδο, καθώς και τις τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις.

Γερμανία-Βερολίνο: Διεθνής Τουριστική Εκθεση ΙΤΒ (6-170 Mαρτίου).

Η Εκθεση με περισσότερους από 115.000 επισκέπτες (από αυτούς το 40% από Χώρες εκτός Γερμανίας), περίπου 10.650 εκθέτες από 187 Χώρες για όλες τις εξελίξεις του τουριστικού κλάδου. 60.000 ιδιωτικοί επισκέπτες ενημερώνονται γύρω από προσφορές και ταξιδιωτικούς προορισμούς. Η Διεθνής Τουριστική Εκθεση ITB Berlin, θεωρείται ως το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός του κόσμου, αφού προσελκύει χιλάδες επισκέπτες σε ένα εξαιρετικό επαγγελματικό κλίμα. Για το 2013 τιμώμενη Χώρα είναι η Ινδονησία. Η ITB Berlin αποτελεί ένα διεθνές γεγονός για τα Μ.Μ.Ε. 7.000 δημοσιογράφοι από 100 περίπου Χώρες θα παρακολουθήσουν καθημερινά τα εκθεσιακά δρώμενα και θα μεταδόσουν σε όλο τον κόσμο τα νέα και το πνεύμα της Εκθεσης. Πέρυσι, 64 επίσημες αποστολές από Χώρες εκτός Γερμανίας, 76 Πρεσβείες, 43 Υπουργοί απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και πολλοί Γενικοί Γραμματείς, τίμησαν με την παρουσία τους το εκθεσιακό γεγονός. Η ΙΤΒ Berlin πέρασε στον 21ο αιώνα ως Διεθνής πρωτοπόρος Εκθεση για τον τουριστικό κλάδο. Στο Βερολίνο συναντάται η διεθνής βιομηχανία τουρισμού για πέντε ημέρες κάτω από την ίδια στέγη, σ’ έναν εκθεσιακό χώρο 160.000 τ.μ.

Αμερική-Μαϊάμι: Eκθεση Κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami 2013» (1-14 Μαρτίου).

Η «Cruise Shipping Miami 2013» θα διεξαχθεί στο Miami Beach Convention Center και θα έχει πάλι σημαντικές ανακοινώσεις και συνεργασίες να προσφέρει για την βιομηχανία της διεθνούς κρουαζιέρας.

Η συμμετοχή του Δήμου Κεφαλονιάς τα δύο προηγούμενα χρόνια στην Εκθεση και οι επαφές και συνεργασίες που είχε ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος και η Κεφαλονίτικη αποστολή, συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των αφίξεων Κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι, με αποτέλεσμα για την φετινή σεζόν να αναμένονται πάνω από 100 κρουαζειρόπλοια σε Αργοστόλι και Φισκάρδο.

• Επίσης, ο κ. Κεκάτος, στην αντζέντα του με τις επαφές στο Εξωτερικό για προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος της Κεφαλονιάς, έχει προγραμματίσει προσεχώς ταξίδι στην Ηeidelderg Γερμανίας, όπου θα συναντήσει παράγοντες, με στόχο, εκτός από τον Τουρισμό, να προωθήσει τον Αρχαιολογικό μας πλούτο, να δημιουργήσει δεσμούς συνεργασίας και να προσελκύσει Γερμανούς επενδυτές.

Δ.Δ.-