Kαι 3D διαφημιστικό σποτ για την Kεφαλονιά με θεαματικό αποτέλεσμα, θα «παίξει» στη Γερμανία

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «Κέφαλος», υπό τον πρόεδρό της κ. Ευάγγελο Κεκάτο, αντιδήμαρχο Τουρισμού, στην οποία παρουσιάστηκε ένα εκπληκτικό τριασδιάστατο 3D για την Κεφαλονιά που θα «παίξει» στη Γερμανία για να διαφημιστεί το νησί μας.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία της πρώτης περιόδου λειτουργίας της Τουριστικής Επιτροπής, αφού στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφισθεί η νέα σύσταση του Διοικητικού της Συμβουλίου, υπό την προεδρία πάντα του αντιδημάρχου Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Βαγγέλη Κεκάτου.

Την χθεσινή συνεδρίαση παρακολούθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.κ. Γιάννης Κουρούκλης και Σταύρος Γρηγορόπουλος.

O κ. Κεκάτος, παρουσίασε το πρόγραμμα των συμμετοχών του Δήμου στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και για τις επαφές που ήδη έχουν προγραμματισθεί για την προώθηση του Τουριστικού προϊόντος μας (βλ. χθεσινό «Η»,/σελ. 8 και 12), ενώ μετέφερε το πολύ καλό κλίμα από τις Αγορές που προτιμούν το Νησί μας για τις διακοπές, και τα αισιόδοξα μηνύματα για σημαντική άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς την Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, πρώτη στις αφίξεις τουριστών έρχεται η Βρετανική Αγορά με 65% ποσοστό επί του συνόλου των επισκεπτών μας, δεύτερη η Ιταλική Αγορά με δυναμική τάση αύξησης (εδώ πρέπει να τονισθεί ο καθοριστικός ρόλος που θα παίξουν οι low coast αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται από πέρυσι στο Νησί μας), τρίτη έρχεται η Oλλανδική Αγορά και ακολουθεί η Αγορά των Σκανδιναβικών Χωρών που έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κεφαλονιά, ενώ και η Γερμανική Αγορά έχει προβεί σε «ένα άνοιγμα» προς την Κεφαλονιά, μέσω Βιέννης, με στόχο την απευθείας σύνδεση της Γερμανίας με τις Μηνιές (να σημειωθεί, ότι την περασμένη σεζόν δεν είχαμε καμία πτήση τσάρτερς από την Γερμανία).

Στην συνεδρίαση  παραβρέθηκε η κ. Αλεξάνδρα Κούλαγκ, Γερμανίδα, κάτοικος Παλικής που δραστηριοποιείται σε εναλλακτικές μορφές Τουρισμού με Γερμανόφωνους επισκέπτες μας, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση της Κεφαλονιάς σε συνεργασία με διεθνή εταιρεία προβολής στην Γερμανική Αγορά, με 4μελή ομάδα Γερμανών συνεργατών της.

Η κ. Κούλαγκ και η ομάδα της ενημέρωσαν την Επιτροπή για την δημιουργία τρισδιάστατου (3D) διαφημιστικού σπότ για την Κεφαλονιά, του οποίου μέρος έκαναν και παρουσίαση, αφήνοντας κατάπληκτους τους παρευρισκόμενους για το εκπληκτικό και θεαματικό απότελσμα. Για την δημιουργία του 3D σποτ, η κ. Κούλαγκ συνεργάστηκε με  τον προϊστάμενο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ κ. Αγη Κονιδάρη στα πλαίσια της συνεργασίας ΤΕΙ και Επιτροπής Τουρισμού, ενώ χρησιμοποιήθηκε υλικό που την προμήθευσαν το μέλος της Επιτροπής κ. Αλεξάνδρα Λάντου, ο υπεύθυνος της Υποδοχής των Κρουαζιεροπλοίων κ. Μιχάλης Πεβεράτος και η αντιπρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Mediter-raneo κ. Μιλένα Μαρκουτζά-Μεσσάρη. Το 3D σποτ, μετά την ολοκλήρωσή του, θα προβάλλεται -καθ’ όλην την διάρκειά της- στην Διεθνή Τουριστική Εκθεση του Βερολίνου ΙΤΒ (6-17 Μαρτίου), ενώ ήδη έχει προγραμματισθεί να «παίζει στους Γερμανικούς κινηματογράφους στα πλαίσια του διαφημιστικού χρόνου των προβολών ταινιών.

Επίσης, κατά τη συνεδρίαση:

• O κ. Διονύσης Αραβαντινός τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης της όποιας πρωτοβουλίας και παρέμβασης για την διαφήμιση και την προβολή της Κεφαλονιάς στις Σκανδιναβικές Χώρες, όπου οι Σκανδιναβοί επισκέπτες θεωρούνται «δυνατοί πελάτες».

• O κ. Σπύρος Γαλιατσάτος κατήγγειλε σε έντονο ύφος τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα τουριστικά επαγγέλματα, αλλά και τους φορείς για την μη τήρηση τωψν οικονομικών υποχρεώσεών τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν παρθεί και υπογραφεί για τις low coast αεροπορικές εταιρείες.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση εκδόθηκε Ψήφισμα για την παραμονή και λειτουργία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά, καταγγέλοντας το επικείμενο κλείσιμο Τμημάτων τους, δηλώνοντας την στήριξη της Επιτροπής στο Ιδρυμα και την αναγκαιότητα ομόφωνης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, για την παραμονή και λειτουργία του ΤΕΙ.

Δ.Δ.-