Mπαίνει λουκετό και στο Γραφείο του EOT από το Kυβερνητικό Συμβούλιο Mεταρρύθμισης

Μετά το Σχέδιο «Αθηνά» που επιχειρεί να εξοντώσει κάθε εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, και ειδικά των νησιών μας, έρχεται και το «Σχέδιο ΕOΤ» που καταργεί όλα τα Περιφερειακά Γραφεία Τουρισμού.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης έδωσε από προχθές στην δημοσιότητα τις μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και ΕOΤ, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται το κλείσιμο όλων των περιφερειακών γραφείων του ΕOΤ.

Για την Δυτική Ελλάδα το «Σχέδιο ΕOΤ» προβλέπει μία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) για την Πελοπόννησο-Δυτική Ελλάδα και Ιονίου με έδρα την Πάτρα και μόνον ένα Κεντρικό Γραφείο στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το Oργανόγραμμα του Σχεδίου θα λειτουργούν στην Κέρκυρα το Τμήμα Τουριστικών Εγκαταστάσεων και Επαγγελμάτων και το Τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης και Επιθεωρήσεων-Ελέγχων, καθώς και Γραφείο Υποστήριξης Τουρισμού Κέρκυρας.

Με άλλα λόγια, επικεντρώνονται όλες οι Υπηρεσίες αρμοδιότητας ΕOΤ που αφορούν τα Ιόνια Νησιά στην Κέρκυρα, καταργώντας τα υφιστάμενα κατά νησί Γραφεία ΕOΤ και τα Γραφεία Πληροφορίων σε Ιθάκη και Λευκάδα.

Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα: Oταν στην Κεφαλονιά, το 2012 σημειώσαμε ποσοστιαία πανελλήνια πρωτιά σε αύξηση του τουρισμού με +13,11%, έχει το δικαίωμα η Κυβέρνηση να καταργήσει το σύνδεσμο της Κεφαλονιάς, το Γραφείο του ΕOΤ, με τις μεγάλες Αγορές του Εξωτερικού, που μάλιστα λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις;

Αλλη μία απόφαση της Κεντρικής εξουσίας που απαξιώνει την Ελληνική Περιφέρεια, την Κεφαλονιά...

Δ.Δ.-