Oχι λουκέτο στο Γραφείο του EOT, λέει ο πρόεδρος Aγροτουρισμού Iονίων Παν. Mεταξάτος.

O πρόεδρος της Eνωσης Aγροτουρισμού Iονίων Nήσων κ. Παναγής Mεταξάτος διαμαρτύρεται για το κλείσιμο του γραφείου του EOT στο Aργοστόλι και σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Eπιτροπής Tουρισμού κ. Eυάγγελο Kεκάτο αναφέρει:

Κ. Κεκάτε,

Δυστυχώς επληροφορήθηκα μόλις μια ώρα πριν την αναχώρηση μου από το νησί για την έκτακτη συνάντηση της Επιτροπής Τουρισμού με αφορμή την παύση της λειτουργίας του τοπικού Γραφείου Ε.O.Τ στο Αργοστόλι.

Ως Eνωση Αγροτουρισμού Ιονίων Νήσων θα ήθελα να σημειώσετε ότι μια ενέργεια όπως η παραπάνω, δηλαδή η μεταφορά των περιφερειακών τουριστικών υπηρεσιών του Ε.O.Τ και η συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων στα αστικά κέντρα (Πάτρα, Πειραιάς) όχι μόνο μας βρίσκει αντίθετους αλλά και μας εξοργίζει γιατί πλέον γίνεται φανερό ότι καθόλου δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα συμφέροντα των επαγγελματιών του τουρισμού, και η ανάπτυξη και εξέλιξη των νησιωτικών περιοχών, παρά μόνο η ευκολία που πιθανά θα προκύψει κατά την εκτίμηση τους όσο αφορά την πλέον συντονισμένη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου.

Σαφώς δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις χαμένες εργατοώρες, τα έξοδα και την ομηρία των επιχειρηματιών από τον εκάστοτε υπάλληλο όπου θα μπορούσε να κωλυσιεργήσει την γρήγορη εξυπηρέτηση τους.

Αυτή η απόφαση μπορεί να εξοικονομεί λίγα χρήματα από την δημοσιονομική λειτουργία αλλά επιβαρύνει δυσβάστακτα και ποικιλοτρόπως την ανάπτυξη των νησιών μας, τις επαγγελματικές δράσεις και το σύνολο όλων των επαγγελματιών

Oι Υπηρεσίες στις Τουριστικότερες περιοχές, Ιόνιο-Αιγαίο-Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, αντί να ενισχύονται με αρμοδιότητες και προσωπικό καταργούνται.

Αναρωτιόμαστε πως προασπίζεται η «Νησιωτικότητα» κατοχυρωμένη από το σύνταγμα και την Ε.Ε ιδιαιτερότητα του χώρου μας;
Ποια ισότητα εξασφαλίζεται στους νησιώτες επιχειρηματίες σε σχέση με τους συνάδελφους της Ηπειρωτικής Ελλάδας;

Πως η δημόσια Διοίκηση θα γίνει παραγωγικότερη, φιλικότερη προς τον επιχειρηματία, οικονομικότερη, ταχύτερη στην διεκπεραίωση όταν μερικές χιλιάδες φακέλων θα εξυπηρετούνται στην Πάτρα και τον Πειραιά.

Τελικά αυτός ο «Συγκεντρωτισμός» που προσπαθείτε να εφαρμόσετε μας οδηγεί χρόνια πίσω και ακυρώνει τα θετικά αποτελέσματα ανάπτυξης που με την λειτουργία της η Τοπική Υπηρεσία Τουριστικής Ανάπτυξης είχε πετύχει.

Oι επιχειρηματίες Αγροτουρισμού καταγγέλουμε και απαιτούμε την επανεξέταση του Oργανογράμματος με την βεβαιότητα ότι αυτή είναι η απαίτηση και επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, επιχειρηματιών και φορέων Τουρισμού όλης της Ελλάδας.

Για το Δ.Σ της Ε.Α.Ι.Ν
O Πρόεδρος
Π. Μεταξάτος