N. Παναγιωτοπούλου
N. Παναγιωτοπούλου

O κ. Χρήστος Σκληρός αγωνίζεται πάνω από 25 χρόνια για τη δημαρχιακή καρέκλα και εδώ και 4 τετραετίες βγαίνει τρίτος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Θιακός λαός τον θέτει μονίμως στην τρίτη θέση. Και επίσης δεν είναι τυχαίο που ο νυν δήμαρχος ήρθε για «τουρισμό» το 2010 στην Ιθάκη και οι Θιακοί τον εξέλεξαν δήμαρχο. Δίπλα τους είχαν τον κ. Σκληρό, επί 25 χρόνια να ζητάει την ψήφο τους, γιατί όμως οι Θιακοί δεν τον εξέλεξαν για δήμαρχο;

Αυτές τις ρουκέτες εξαπέλυσε χθες η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης κ. Νίκη Παναγιωτοπούλου (αδελφή του δήμαρχου κ. Γιάννη Κασσιανού) εναντίον του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Σκληρού, τον οποίο μήνυσε επειδή κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου την αποκάλεσε «ψεύτρα, συκοφάντισσα, υστερικιά και άσχετη» (Βλ. χθεσινό «Η»).

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας σχετικά με το συμβάν η κ. Παναγιωτοπούλου μας ανέφερε τα εξής:

O κ. Σκληρός, αρχηγός του τρίτου συνδυασμού, θα έπρεπε να αποβάλλεται σε κάθε συμβούλιο, από την αρχή της προηγούμενης τετραετίας του κ. Βασιλόπουλου.

O Θιακός λαός έχει αγανακτήσει να ακούει τον κ. Σκληρό να βρίζει ασύστολα, να μειώνει και να προσβάλλει, όποιον δήμαρχο κάθε φορά του παίρνει την καρέκλα.

Πάνω από 25 χρόνια αγωνίζεται γι αυτή τη Δημαρχιακή καρέκλα και μονίμως ο συνδυασμός του βγαίνει τρίτος.

Αυτό, του έχει προκαλέσει ένα μένος εναντίον κάθε δημάρχου, κι’ αντί να κάνει δημιουργική αντιπολίτευση, βρίζει, κατηγορεί κι εξευτελίζει αναφερόμενος ακόμη και στα προσωπικά, όποιον μπήκε εμπόδιο στο όνειρό του και μοναδικό στόχο έχει την καθαίρεσή του.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που ο Θιακός λαός επί τέσσαρες τετραετίες τον θέτει μονίμως στην τρίτη θέση. Και δεν είναι επίσης τυχαίο που ο νυν δήμαρχος ήρθε για «τουρισμό» στο τέλος του καλοκαιριού του 2010 και οι Θιακοί τον εξέλεξαν δήμαρχο. Δίπλα τους είχαν τον κ. Σκληρό, επί 25 χρόνια να ζητάει την ψήφο τους. Γιατί ποτέ οι Θιακοί, δεν τον εξέλεξαν για δήμαρχο;

Αυτό το μικρό ιστορικό, τα λέει όλα.

Κι ενώ οι Θιακοί επανειλλημένως τον έχουν απορρίψει, οι εγκατεστημένες εκτός Ιθάκης δικαστικές και διοικητικές αρχές, έχουν το λόγο του «ευαγγέλιο». Κι ασχολούνται με τις αμέτρητες καταγγελίες του κι’ απαξιούν ν' αφουγκραστούν τη θέληση του Θιακού λαού.

O κ. Σκληρός, κι ο κ. Ταφλαμπάς, αρχηγός ο ένας και σύμβουλος ο άλλος του τρίτου συνδυασμού, υποβιβάζουν το επίπεδο του συμβουλίου. Λειτουργούν λέτε κι έχουν μπροστά τους ανθρώπους σε ομηρία.

Τα Δημοτικά Συμβούλια με τίποτα δεν πρέπει να έχουν την εικόνα που οι εν λόγω κύριοι επιβάλλουν εδώ και χρόνια με το έτσι θέλω.

O κόσμος βρίσκεται σε θέση απελπιστική ένεκα της κρίσης. Είναι ασέβεια απέναντι στους πολίτες και περιφρόνηση στα έντονα προβλήματά τους, να βλέπουν αιρετούς να στήνουν άσχετες, προεκλογικές, πολιτικάντικες, προετοιμασμένες ομιλίες στην ώρα του συμβουλίου και να βρίζουν, να κατηγορούν, να προσβάλουν και να μειώνουν με ψεύτικες αιτίες, προκειμένου να κερδίσουν έδαφος στις επόμενες αναμετρήσεις.

Είναι τεράστια κοροϊδία και τραγική ειρωνία για τον δοκιμαζόμενο πολίτη.

O κ. Σκληρός έκανε και στην συγκεκριμμένη συνεδρίαση, την εκτός θέματος προεκλογική του ομιλία και μονοπώλησε όλο σχεδόν το χρόνο της συνεδρίασης. Με ύφος «τσαμπουκαλίστικο» και με το έτσι θέλω. Στην προσπάθεια μου να σεβαστεί τους κανόνες λειτουργίας του συμβουλίου, διάλεξε το συνηθισμένο του τρόπο αντίδρασης, τον ίδιο ακριβώς που εδώ και χρόνια έχει αντιμετωπίσει και ο πρώην Δήμαρχος Γ. Βασιλόπουλος. Αυτός ο τρόπος σε όλους τους Θιακούς προκαλεί αίσθημα αηδίας και για τη σοβαρότητα των συνεδριάσεων και για την αξιοπρέπεια των αιρετών.

Αυτή η εικόνα για την Ιθάκη, επιβάλλεται να τελειώσει. Κι αν ο τρόπος που θα δώσει τη λύση, είναι μετά από κάθε συνεδρίαση η κατάθεση μιας μήνυσης, αυτόν θα ακολουθήσω.