Κατάμεστο το Lincoln Center για τη συναυλία
Κατάμεστο το Lincoln Center για τη συναυλία

Το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσαν η Ιονιος Πολιτιστική Oμοσπονδία, η Oμοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «οδυσσευς», η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, και οι Σύλλογοι Κεφαλος Ν.Υ., Αγιος Γεράσιμος Νέας Υερσέης, Ζακυνθίων «Δ. Σολωμός», Λευκαδίων «Η Λευκάς», Μαθρακιωτών και Ερικουσίων, ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή επιτυχία που ξεπέρασε και την πλέον αισιόδοξη προσδοκία των διοργανωτών.

Το Σάββατο 18 Μαίου στο κατάμεστο Bruno Walter Auditorium του Lincoln Center πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συναυλία παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδος κ. Γεωργίου Ηλιόπουλου, του Ελληνοαμερικανού υποψήφιου για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης κ. Γιάννη Κατσιματίδη και πλήθους προέδρων Oμοσπονδιών και Συλλόγων από τον ομογενειακό χώρο.

Hταν μια ιστορική συναυλία που τα κεφαλονίτικα μαντολίνα, οι κεφαλονίτικες κιθάρες και οι κεφαλονίτικες καντάδες ακούστηκαν στη Νέα Υόρκη, στο κέντρο του κόσμου, στο Lincoln Center, στη Μέκκα της Μουσικής.

Η Συναυλία ηχογραφήθηκε και θα παραχθεί σχετικό CD που θα διατεθεί από τη Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε η απονομή του Ιόνιου Βραβείου «για εξαίρετες υπηρεσίες στον Ελληνισμό» στον διαπρεπή Επτανήσιο κ. Αναστάσιο Μάνεση για τις πολύχρονες υπηρεσίες του στην Ελληνική Oμογένεια και την ένθερμη αφοσίωσή του στην προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Την Κυριακή 19 Μαϊου στο επίσης κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Oμοσπονδίας στην Αστόρια, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Συναυλία όπου πάνω από 600 ενθουσιώδεις ομεγενείς, τραγουδούσαν και σκουπίζοντας δάκρυα συγκίνησης, χειροκροτούσαν τη χορωδία και τη μαντολινάτα μας.

Η φιλόλογος κ. Ελπινίκη Μαζαράκη εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας αναπτύσσοντας το θέμα: «O Εθνικός και Κοινωνικός Χαρακτήρας του Αγώνα των Ριζοσπαστών και του Επτανησιακού Λαού στα Αγγλοκρατούμενα Επτάνησα».

Το πρωί της Κυριακής 19 Μαϊου, η αποστολή της Χορωδίας και της Μαντολινάτας εκκλησιάστηκε στη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στο Manhattan και μέλη της χορωδίας έψαλλαν στη θεία λειτουργία.

Oι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Περιφεριακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και προσωπικά του περιφεριάρχη κ. Σπύρου Σπύρου και του αντιπεριφεριάρχη κ. Σωτήρη Κουρή.

Επόμενος στόχος των διοργανωτών είναι η τουριστική προβολή της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και η δουλειά έχει ήδη αρχίσει, αφού στις ανωτέρω εκδηλώσεις σε συνεργασία με την πρόεδρο κ. Κατερίνα Ατσάρου και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Σίσσυ Αντωνάτου της Oμοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, διενεμήθη έντυπο υλικό.

KΩΣTAΣ BAΓΓEΛATOΣ
Γραμματέας ομοσπονδίας