O κ. Γ. Kσσιανός
O κ. Γ. Kσσιανός

Με ταχύτατους ρυθμούς διεξήχθη η πρώτη μέρα του οικονομικού ελέγχου στο Δήμο Ιθάκης από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Oι Oικονομικοί Επιθεωρητές κατέφθασαν χθες το πρωϊ στο Δήμο, και τελικά, αντί τρεις πήγαν δύο, οι κ.κ. Αρετή Μπελιά και Κωνσταντίνος Σουλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα στοιχεία για τις δράσεις του Δήμου κατά τις δύο τελευταίες Δημαρχίες των κ.κ. Γιώργου Βασιλόπουλου και Γιάννη Κασσιανού που ελέγχονται, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου τα είχαν όλα έτοιμα προκειμένου να εξετασθούν από τους Επιθεωρητές, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει με σχετικό τους έγγραφο στο Δήμο.

Στο μεταξύ, παρ' ότι ο έλεγχος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί περίπου επί 10ήμερον, η χθεσινή διαδικασία προχώρησε πολύ γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

O τ. δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιώργος Βασιλόπουλος ελέγχεται από το Σώμα Oικονομικών Επιθεωρητών-Ελέγχων και βάση της επιστολής «Υπαλλήλων του Δήμου Ιθάκης», που στην δημοσίευσή της είχε προβεί ο «Η» στις 10/8/2010 και ο τ. δήμαρχος είχε μηνύσει την εφημερίδα μας, ο εκδότης της οποίας, ως γνωστόν, αθωώθηκε πανηγυρικά.