O κ. Δημ. Στρατούλης
O κ. Δημ. Στρατούλης

Της Κωνσταντίνας Κομνίτσα

«Επιδιώκουμε να ανατρέψουμε αυτήν την Κυβέρνηση πριν τις γερμανικές εκλογές», τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος επισκέφθηκε για δύο μέρες την Κεφαλονιά μετά από πρόσκληση της τοπικής Συντονιστικής του κόμματος.

O κ. Στρατούλης, αρχικά αναφέρθηκε στην προχθεσινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, στην οποία ήταν ομιλητής, λέγοντας πως υπήρξε ένας γόνιμος προβληματισμός που αφορούσε στην αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην μνημονιακή κυβέρνηση, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε το πρόγραμμα του κόμματος σε περίπτωση νίκης των εκλογών και ποιά θα είναι η επόμενη μέρα της χώρας με μία αριστερή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στο συνέδριο που θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 10-14 Ιουλίου στην Αθήνα και στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα όπου παρουσιάζονται οι προτεραιότητες του κόμματος.

Φιλοδοξία του συνεδρίου, όπως επεσήμανε ο κ. Στρατούλης, είναι να αυξηθεί η μαζικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποκτώντας περισσότερα μέλη με στόχο από 35.000 να γίνουν 45.000.

Δεύτερη προτεραιότητα του κόμματος είναι να παρθούν αποφάσεις οι οποίες θα επιβεβαιώνουν στον κόσμο τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και που θα δώσουν στο λαό το μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει πίσω ούτε μισό βήμα. «Με βάση αυτές τις δεσμεύσεις θα βγούμε από το συνέδριο με μία νέα πολιτική ορμή για να πετύχουμε τους δύο βασικούς μας στόχους που είναι να ανατρέψουμε όσο πιο γρήγορα την κυβέρνηση του μνημονίου και δεύτερον να ανοίξουμε το δρόμο για μία κυβέρνηση των συμπαραταγμένων δύναμεων της Αριστεράς η οποία θα στηρίζεται σε μία νέα πολύ μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Αλλος βασικός πολιτικός στόχος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -όπως είπε ο βουλευτής- είναι μέσα από συζήτηση να βρεθούν οι τρόποι που θα εμπνεύσουν το λαό να ξεκινήσει ένα νέο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων που θα είναι νικηφόρος αυτή τη φορά.

Επίσης, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως από αυτό το συνέδριο θέλουν να προκύψει ένα μεγάλο ενιαίο κόμμα της Αριστεράς που θα έχει ρίζες μέσα στην κοινωνία. «Ενα κόμμα που θα μπορέσει να ανατρέψει την κυβέρνηση των μνημονίων, που θα διώξει την τρόικα από και ταυτόχρονα να προωθήσει ένα σχέδιο αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Χώρας μας», αναφέρε ο κ. Στρατούλης και συνέχισε: «Ζητάμε να γίνουν εκλογές. Επιδιώκουμε να ανατρέψουμε αυτήν την Κυβέρνηση πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε ότι κι' αν γίνει στη Γερμανία να μην έχει η Ελλάδα μία υποτελή και γονατιστή Κυβέρνηση αλλά μία Κυβέρνηση με αξιοπρέπεια. Θέλουμε το συντομότερο δυνατόν να ανατραπεί αυτή η Κυβέρνηση για να μην ολοκληρώσει την καταστροφή που συντελείται αυτή τη στιγμή στη Χώρα μας, την οποία αναγνωρίζει όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε απόρρητο έγγραφό του που διέρρευσε και αναφέρει πως τα μνημόνια ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και πως δημιουργήθηκαν για να σωθεί το Ευρώ και οι τράπεζες».

O κ. Στρατούλης επιπλέον χαρακτήρισε την Κυβέρνηση Σαμαρά ως την πιο δεξιά Κυβέρνηση που είχαμε ποτέ στη Χώρα μας, ενώ τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ως δύο μαϊντανούς, δύο κολαούζους που στηρίζουν τις αποφάσεις της.

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στην Κεφαλονιά και για τα τοπικά θέματα που ενημερώθηκε.

O κ. Στρατούλης επισκέφθηκε το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και το ΤΕΙ στα οποία είχε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης επισκέφθηκε δύο «μνημεία εγκατάλειψης» -όπως τα χαρακτήρισε- το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού και το Καφενείο της Καμπάνας.

Συγκεκριμένα, για το Μαντζαβινάτειο, ο κ. Στρατούλης τόνισε πως πρέπει να παραμείνει αυτόνομο και πως έχει κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία στη Βουλή σε σχετικό νομοσχέδιο για την αυτονομία του Μαντζαβινάτειου, αλλά επεσήμανε πως πρέπει να το δεχθεί ο υπουργός Υγείας αλλιώς δεν θα περάσει, ακόμη και αν η τροπολογία στηρίζεται από πολλές πολιτικές δυνάμεις.

Oσον αφορά το ΤΕΙ ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε σοβαρή αρνητική εξέλιξη το γεγονός πως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ότι το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων σταματάει από Σεπτέμβριο να δέχεται εισακτέους, ενώ παραμένει στην Κεφαλονιά μέχρι το 2018. «Αντί για αιφνίδιο θάνατο, πηγαίνει σε σταδιακό μαρασμό», σχολίασε ο κ. Στρατούλης, ενώ αναφέρθηκε στην πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής για συγχώνευση των δύο Τμημάτων Δημοσίων Σχέσεων Αργοστολίου και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ληξουρίου, την οποία χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα και τόνισε πως ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Τμήμα Παιδείας του κόμματος και σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση θα ξεκινήσουν συζητήσεις με την τοπική κοινωνία βασιζόμενοι σε αυτή την πρόταση.

Σχετικά με τον Βρεφονηπιακό Σταθμό ο κ. Στρατούλης είπε πως είναι ακραίο και προκλητικό να υπάρχουν σύγχρονες υποδομές οι οποίες μαραζώνουν και να πληρώνονται ενοίκια για τους δημοτικούς σταθμούς, ενώ τόνισε πως ο Oργανισμός Εργατικής Εστίας, στον οποίο ανήκει και το κτίριο του Βρεφονηπιακού, έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει γίνει στόχος της Τρόικας και μέσω ΤΑΙΠΕΔ υπάρχει η δυνατότητα να εκποιηθεί.

O κ. Στρατούλης κάλεσε τον Δήμο και τους γονείς να κινητοποιηθούν και ενημέρωσε πως μέσα στην εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει παρέμβαση στον υπουργό Εργασίας ώστε να αναλάβει τον Βρεφονηπιακό Σταθμό η Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του OΑΕΔ, στην οποία συγχωνεύθηκε ο OΕΕ, για να λειτουργήσει ο Σταθμός.

Τέλος, αναφερόμενος στο Καφενείο της Καμπάνας ο κ. Στρατούλης είπε πως είναι απαράδεκτο το κλείσιμο του Καφενείου λέγοντας χαρακτηριστικά πως από μνημείο ιστορικό και πολιτιστικό έγινε μνημείο κοινωνικής ερήμωσης και εξέφρασε την ανάγκη ο Δήμος να ενεργοποιηθεί το ταχύτερον δυνατόν και δήλωσε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με κοινοβουλευτικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.


«Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»


O βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κ. Δημήτρης Στρατούλης επισκέφθηκε χθες και προχθές την Κεφαλονιά μετά από σχετική πρόσκληση της ΝΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Την πρώτη μέρα της επισκέψεώς του, ο κ. Στρατούλης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, που έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, μέσω των ερωτήσεων αλλά και των τοποθετήσεων του κοινού, η ομιλία διευρύνθηκε με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές και χρήσιμες αναφορές σε θέματα που αφορούν τα εργασιακά, τη φοροδιαφυγή, το μεταναστευτικό κ.α..

O κ. Στρατούλης έδωσε με ενάργεια στον κόσμο το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μαζί με όλα τα στελέχη, είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους και να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τις προγραμματικές δηλώσεις για την ακύρωση των μνημονίων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που είχε κάνει πριν τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις της 6ης Μάη και της 17ης Ιούνη του περασμένου χρόνου. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε μία σειρά από μέτρα που θα έρθουν άμεσα στη Βουλή εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση, όπως για παράδειγμα την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 Ευρώ.

Τη δεύτερη μέρα της παραμονής του στο νησί, ο κ. Στρατούλης πραγματοποίησε μία σειρά επισκέψεων μαζί με τη βουλευτή του νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, και άλλα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ξεκινώντας από το Ληξούρι, ο κ. Στρατούλης επισκέφτηκε το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο όπου ενημερώθηκε για τα θέματα του νοσοκομείου, αλλά ταυτόχρονα ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας που προτείνει η κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου με τις συνυπογραφές εφτά ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και βουλευτών από άλλα κόμματα της Βουλής.

Στη σειρά των επισκέψεων ήταν επίσης τα ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων, όπου σε συζήτηση με φοιτητές και καθηγητές του ιδρύματος συζητήθηκαν οι άμεσες ενέργειες που κρίνονται απαραίτητες για να μην εφαρμοσθεί το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που θα οδηγήσει στην σοβαρή συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του.

Το καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι καθώς και ο κλειστός βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στις Λαϊκές Κατοικίες στο Αργοστόλι, ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Τα δυο αυτά σημεία αναδεικνύουν την πλήρη κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής του κεντρικού κράτους και ταυτόχρονα υποδεικνύουν τις μεγάλες ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας αλλά και της τοπικής Δημοτικής Αρχής.