Η Μαραή Γεωργούση, ιστορικός Τέχνης, ο ζωγράφος Κ. Ευαγγελάτος
Η Μαραή Γεωργούση, ιστορικός Τέχνης, ο ζωγράφος Κ. Ευαγγελάτος

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση με ζωγραφικά "Νεφελόφωτα" και επιζωγραφισμένες κατασκευές του Κώστα Ευαγγελάτου.

Τα έργα φιλοτεχνημένα πρόσφατα με μικτές τεχνικές, σε καμβά, ξύλα και ύφασμα, εμπνευσμένα από το θερινό φυσικό περιβάλλον του Ιονίου εντυπωσίασαν τους πολλούς επισκέπτες της έκθεσης. Αναμεσα τους οι ιστορικοί τέχνης Μαράη Γεωργούση, Διονυσία Γιακουμή, Λεόντιος Πετμεζάς, η πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Ελένη Κονοφάου, ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Βασίλης Λούκας, η γκαλερίστα Εύα Γκιόκα, η χορογράφος Φένια Αποστόλου, ο χορευτής Ηλίας Μπαγεώργος, η ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη, ο Φώτης Αλεξάνδρου, η Ελένη Ευαγγελάτου κ.ά.

Όπως ανέφερε στον κατάλογο της έκθεσης η ιστορικός, κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη-Καπλάνη: Υλικά, σχήματα, μεγέθη, υφές, χρώματα συντίθενται ανάλογα στα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών του, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, δίνοντας διαστάσεις ουσιαστικής κατεύθυνσης, καλλιτεχνικής δράσης και φυσιογνωμίας. Ανοίγουν διαλόγους ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, καταθέτουν κλίμακες αξιών λόγου και τέχνης, φιλοσοφίας και εικονοποιϊας.

O Κώστας Ευαγγελάτος με την έκθεση " θερινή εισαγωγή" στο ART STUDIO EST, την παρουσίαση της ποιητικής του τέχνης στο Κέντρο Δικανικών Μελετών του καθ. Κώστα E. Μπέη, την διάλεξη του περί σύγχρονης τέχνης στους αποφοίτους του προγράμματος ART and DESIGN των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, την συμμετοχή του σε εκθέσεις της Art Way sto JKolonaki και τη συμμετοχή του στην ομαδική έκθεση με τα Ιπποκρατικά Φυτά στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή- Φυσικής Ιστορίας, ολοκλήρωσε δραστήρια και θετικά την αθηναική εικαστική του περίοδο.

Oι καλλιτεχνικές δράσεις του από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβρη θα έχουν επίκεντρο τις εκθέσεις και τα δρώμενα-performance στη Σύχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡOΔOΠΗ στο Αργοστόλι.