Παν. Γαβριελάτος
Παν. Γαβριελάτος

O γνωστός στην Oμογένεια Κεφαλονίτης δικηγόρος και συνιδιοκτήτης του ομογενειακού καναλιού «New Greek TV», Παναγιώτης Λάτος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Sloan Memorial», σε ηλικία 48 ετών, έχοντας στο προσκεφάλι του τα παιδιά του, την οικογένειά του και πολλούς φίλους.

O Παναγιώτης Λάτος (Γαβριελάτος) ήταν γιoς του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Σκάλας Διονύση Γαβριελάτου.

O Παναγιώτης Λάτος τα τελευταία χρόνια έδωσε ένα μακρύ αγώνα κατά του καρκίνου του προστάτη και ο θάνατός του είναι μια απώλεια που έπληξε την ελληνική κοινότητα στη Νέα Υόρκη, καθώς και την οικογένειά του και τους φίλους του.

Στην Αμερική ζούσε με τον αδελφό του Ανδρέα, επίσης δικηγόρο και συνεταίρο του στις επιχειρήσεις τους, ενώ οι γονείς του ζούν στην Σκάλα.

Ηταν ενεργός σε πολλές οργανώσεις της Ελληνικής Κοινότητας στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού Δικηγορικού Συνδέσμου (Hellenic Lawyer’s Association), στον οποίο έκανε σημαντικές δωρεές, αλλά και στο Ιδρυμα Υποτροφιών fund.Past HLA.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος συμπατριώτισσά μας Μέμη Σταθάτου-Fulgieri δήλωσε στην «The National Herald» για τον Παναγιώτη Λάτο: «Ηταν πολύ γενναιόδωρος και αν και οι φίλοι του είχαν επίγνωση της διάγνωσης του καρκίνου του προστάτη, συγκλονίστηκαν όταν άκουσαν την είδηση. O ίδιος, όταν κάποιος τον ρώταγε για την κατάστασή του, απαντούσε ότι «νοιώθω θαυμάσια. Αυτό δεν πρόκειται να με πάρει από κάτω».

O «Η» στέλνει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.

Δ.Δ.-


Aφιέρωμα στον Peter Latos (VIDEO)