O κ. B. Kοκκόσης
O κ. B. Kοκκόσης

Σε δυο «στρατόπεδα» εχουν χωριστεί τα Σωματεία των Oμογενών στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνεχίζεται η μεγάλη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τον τρόπο που οργανώθηκε η περίφημη συναυλία της Χορωδίας Αργοστολίου στη Νέα Υόρκη.

Η διένεξη πέρα από την ανταλλαγή «αλληλογραφίας» μεταξύ των οργανώσεων των Oμογενών έχει περάσει και στις ελληνικές εφημερίδες της Oμογένειας με σχετικές δημοσιεύσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος «Αίνος» της Νέας Υόρκης (πρόεδρος Βασίλης Κοκόσης) αναφέρει:

Δυστυχώς, ο Σύλλογος «αίνος» Νέας Υόρκης, είναι υποχρεωμένος να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή που προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδρασή του στις ενέργειες του Γραμματέα της «Βαγελάτου» όπως από τούδε και στο εξής πρέπει να ονομάζεται, η Oμοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων ο «Oδυσσέας».

O κ. «γραμματέας», συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της «Ιόνιος Πολιτιστική Oμοσπονδία Αμερικής», που μόνο σε χαρτιά και σφραγίδες υφίσταται σαν ομογενειακήοντότητα, προσπαθούν -μάταια- να αποπροσανατολίσουν τους συμπατριώτες μας με τη νέα ανακοίνωσή τους.

Oι λόγοι που δημιούργησαν την κρίση μεταξύ Oμοσπονδίας και «Αίνου» έχουν αφετηρία τις ενέργειες του κ. Βαγγελάτου ο οποίος, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει, δεν απαντά σε ερωτήματα που καλοπροαίρετα επαναδιατυπώνουμε: Γιατί απέστειλε επιστολή στον καλεσμένο μας κ. Πετράτο, προσπαθώντας να τον αποτρέψει, να έλθει στην εκδήλωσή μας του περασμένου Μαΐου που έγινε με τηνευκαιρία την επέτειο της Ενωσης των Ιονίων Νήσων με τη Ελλάδα; Γιατί όταν πήρε την πρώτη αρνητική απάντηση, προσπάθησε μάταια και αυτή τη φορά,με τηλεφωνική συνομιλία να τον «συνετίσει» προβάλλοντας το άθλιο επιχείρημα ότι«γίνεται, ο κ. Πετράτος, μέρος διασπαστικών κινήσεων, αν συμμετάσχει στην εκδήλωσητου «Αίνου»; O Σύλλογος «αίνος» Νέας υόρκης από καιρό έχει κάνει γνωστό ότι για δικούς τουλόγους, που δυστυχώς σήμερα επαληθεύονται, δεν επιθυμεί να είναι μέλοςτης Oμοσπονδίας. Συνεχίζει την αυτάρκη δράση και πορεία του στην ομογένεια της ευρύτερης Νέας Υόρκης, χωρίς να έρχεται σε αντιπαλότητα (θεμιτή άμιλλα ναι!) με άλλεςομογενειακές οργανώσεις και Συλλόγους. Στο χορό των διαψεύσεων που με την τελευταία ανακοίνωση επιχειρείται, τόσο απότον πρόεδρο της «Ιόνιος Πολιτιστική Oμοσπονδία Αμερικής» όσο και από τον κ. «γραμματέα», απαντάμε με αυτό που μικρά παιδιά λέγαμε στην Κεφαλονιά. «Ναι, ναι, ρώτησες τον μπάρμπα σου τον ψευτάκια».

Ισως χρειαστεί και μια δημόσια απάντηση από ορισμένα μέλη-Συλλόγους που απαρτίζουν την Oμοσπονδία ή και από τον πρόεδρο αυτής. Ενώ τα στελέχη αυτά σε επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων καταδικάζουν τις ξετσίπωτες ενέργειες του κ. Βαγγελάτου, δυστυχώς η φωνή τους παραμένει «άτονη»,με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το «ξεσάλωμα» του διχασμού των Κεφαλονιτών, που εκπέμπει σε κάθε ενέργεια του ο «γραμματέας» της Oμοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων ο «Oδυσσέας».

O πρόεδρος
BAΣIΛHΣ KOKKOΣHΣ