Θ. Λιβιτσάνης
Θ. Λιβιτσάνης

Μετά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Ιθάκης κ. Διονύση Στανίτσα και την αποχώρησή του από τον Συνδυασμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποκάλυψε ο «Η» (25/7/13), ο επικεφαλής της Παράταξης (ΠΑΣOΚ) κ. Θανάσης Λιβιτσάνης, ανακοίνωσε τα εξής εναντίον του, χωρίς να τον κατονομάζει:

Δυστυχώς κάποιους δεν τους δίδαξε τίποτα αυτή η θητεία, δεν μάθανε ότι δεν παρατάνε τον αγώνα τρέχοντας ή λουφάζοντας στα δύσκολα και προστατεύοντας αυτά που θεωρεί ο καθένας κεκτημένα. Αυτά που κέρδισε μέσα σε μια παράταξη και τώρα τα περιφέρει για να τα εξαργυρώσει στην γύρα του παζαριού που νομίζει ότι θα του αποδώσει μια καρέκλα.

«Αν δεν με πάτε, δεν με νοιάζει, πάω και μόνος μου» λέει ένα σύνθημα τοίχου αλλά εδώ δεν ταιριάζει στην περίπτωσή μας γιατί ένας μόνος του δεν μπορεί να φέρει την Ανοιξη.

Ή κάνεις την δουλειά για την οποία σε έταξε ο λαός ή συναγελάζεσαι με την εκάστοτε πλειοψηφία ή τοπική εξουσία και περιμένεις οφέλη από αυτούς, χωρίς να μπορείς να αρθρώσεις λόγο απέναντι σε όσα έχουν κάνει. Και 2,5 χρόνια τώρα δεν ακούστηκε λέξη, η απόλυτη εξαφάνιση.

Πραγματικά δεν γνωρίζω τους λόγους της παραίτησης. Γνωρίζω όμως ότι σεβάστηκα προσωπικά έναν άνθρωπο και φίλο και εγώ και η παράταξη περισσότερο από όσο έπρεπε ή άξιζε. Γνώριζα δύο χρόνια για κινήσεις χωρίς να έχω ακούσει σε προσωπικό επίπεδο ούτε μια λέξη, ούτε ένα απλό «σκέφτομαι να…» που σίγουρα θα είχε λύσει ανώφελες παρεξηγήσεις και καχυποψία. Ισως δεν άξιζα μετά από 30 χρόνια αυτή την εξήγηση. Ενώ λοιπόν γνώριζα δεν έκανα τίποτε που να οδηγήσει στην έξοδο, έστω κι αν συνεργάτες και φίλοι με προέτρεπαν για το αντίθετο.

Σωστή αντιπολίτευση θεωρώ ότι σημαίνει έλεγχος των πράξεων και των πιθανών παραλείψεων της πλειοψηφίας, εποικοδομητική κριτική του έργου, θετική ψήφος στις σωστές προτάσεις από όπου κι αν προέρχονται, καταγγελία των κακώς πεπραγμένων, δικές μας προτάσεις για το καλό του τόπου, συνεχής αγώνας για την βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας.

Αν ήταν παρών σε όλα αυτά κακώς παραιτήθηκε, αν όχι ας πάει στο καλό.

Oχι όμως να περιμένεις πότε θα πέσει ο κ. Κασσιανός, αφήνοντας την δύσκολη υποτίθεται δουλειά στους Λιβιτσάνη, Σκληρό, Αρσένη, Καραβία, Ταφλαμπά, κ.λπ. που ενώ πιστεύεις τα ίδια με αυτούς (αφού τολμάς μόνο στα καφενεία να τα λες), κατά τα άλλα κρύβεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου και για να υφαρπάξεις τις ψήφους συνεργατών του κ. Κασσιανού ενώ από πίσω λες στα μουλωχτά τα ίδια και χειρότερα. Oσο εμείς κάναμε αντιπολίτευση κάποιοι άλλοι από καφενείο σε καφενείο στη λούφα έβγαιναν για ψάρεμα ...ωραίο χόμπυ βέβαια είναι το ψάρεμα, αν όμως πατάς σε 2 βάρκες, σίγουρα βρέχεσαι!

Γνώριζα ότι θα υπάρξει παραίτηση κατά παραγγελία, δεν προσπάθησα να την αποτρέψω, τον άφησα να το κάνει για να δω μέχρι που θα φτάσει το θράσος ενός ανθρώπου που σεβάστηκα και η παράταξη σεβάστηκε. Αυτός δεν σεβάστηκε ΤΙΠOΤΑ και το γράφω με κεφαλαία γιατί ορισμένα πράγματα λέγονται και πολλά περισσότερα που δεν έχουν να κάνουν με την πολιτική δεν λέγονται, ούτε καν γράφονται.

Eτσι είναι, όποιος δεν μπορεί στα δύσκολα την κάνει.

Oταν ο κατήφορος είναι πολύ απότομος όμως, πατάς σιγά σιγά το φρένο γιατί είναι πολύ πιθανόν το χειρόφρενο να μην σε κρατήσει και να σπάσει.

ΘANAΣHΣ ΛIBITΣANHΣ