O κ. N. Mαραβέγιας
O κ. N. Mαραβέγιας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε προχθές, στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης» στην Πεσσάδα της Κεφαλονιάς, την Ημερίδα για την Τέχνη της Επτανησιακής Σχολής που διοργάνωσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Κατά τη διάρκειά της, οι πανεπιστημιακοί εισηγητές Δώρα Μαρκάτου (Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Παναγιώτης Ιωάννου (Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης) και Σταλίνα Βουτσινά (ΜΑ Ιστορίας της Τέχνης, υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) ανέλυσαν τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα της πρώτης συντονισμένης με τα ευρωπαϊκά ρεύματα εικαστικής σχολής στον ελλαδικό χώρο, που κυριάρχησε κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, καθώς και την πρόσληψή της τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ιταλία.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ναπολέοντας Μαραβέγιας και έκλεισε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής του ΤΕΙ Αθηνών, Ιωάννης Δραγώνας.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο πρώην υπουργός Αντώνης Αργυρός, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Γιάννης Μεταξάς, Δημήτρης Τζουγανάτος, Γεράσιμος Κολαΐτης, Γιώργος Αραβανής, Ευρυδίκη Αντζουλάτου-Ρετσίλα και Λεώνη Δάλλα και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με επτανησιακές μελωδίες, που ερμήνευσαν παρέα κανταδόρων υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.