Nέα επιστολή την Σμαράγδας στο δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά για το ακτοπλοϊκό της Iθάκης

Νέα επιστολή έστειλε η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σμαράγδα Σαρδελή στον δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά για στήριξη στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Ιθάκης.

Η επιστολή αναφέρει:

Ιθάκη, 2 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΕΙΓOΝ

Προς: 1. Δήμαρχο Πατρέων κ. Ιωάννη Δημαρά.
2. Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων.

Κοιν/ση:
1. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλ.Μαρλαφέκα.
2. Πρόεδρο Εμπορικού και Εισαγωγ. Συλλόγου Πατρών κ. Γ.Ρώρο.

Θέμα: «Συγκοινωνιακή Σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα»

Αξιότιμοι κ. Δήμαρχε, κ. Πρόεδρε και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου,

Με ενημερώσατε ότι στο αίτημά μας για στήριξη στο θέμα της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Ιθάκης με την Πάτρα ανταποκριθήκατε άμεσα και σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μορφή του κατεπείγοντος και εισηγητή τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά.
Είναι πολύ σημαντικό για την Ιθάκη, στον δίκαιο αγώνα της για αποκατάσταση της συγκοινωνιακής της σύνδεσης με την Πάτρα, να έχει την αμέριστη στήριξη του Δήμου σας καθώς και άλλων τοπικών φορέων όπως του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Ως Περιφερειακή Σύμβουλος εκλεγμένη από την Ιθάκη αλλά και ως Ιθακήσια πολίτης μπορώ να διαπιστώσω ότι με τη διακοπή της σύνδεσής μας με την πόλη σας δημιουργήθηκαν πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα. Η Ιθάκη ανέκαθεν συνδεόταν καθημερινά με την Πάτρα και έτσι εξυπηρετούταν από εμπορικής και τουριστικής άποψης. Ακόμη ήταν η βασική λύση των πολιτών της Ιθάκης σε θέματα που αφορούσαν διοικητικές Υπηρεσίες - ειδικά μετά τις καταργήσεις πολλών Υπηρεσιών στην Ιθάκη το τελευταίο διάστημα, αλλά κυρίως η Πάτρα μας εξυπηρετούσε σε ζητήματα υγείας.

Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για μας τους Ιθακήσιους αλλά και μείζονος σημασίας η στήριξή σας στην επαναφορά, τη διατήρηση και αειφορία της «γραμμής ζωής» όπως πράγματι έτσι πρέπει να ονομάζεται η ακτοπλοϊκή μας σύνδεση με την Πάτρα καθώς και η διανυκτέρευση του πλοίου στο λιμάνι του Βαθέως που εξασφαλίζει τη σίγουρη και καθημερινή συγκοινωνία στην Ιθάκη.

Ευελπιστώ ότι θα στηρίξετε την Ιθάκη, ένα μικρό νησί με αδιάσπαστους στο χρόνο δεσμούς με την Πόλη σας, οι οποίοι εγγυούνταν και θα πρέπει να συνεχίσουν να εγγυώνται στους Ιθακήσιους σιγουριά και ασφάλεια, κυρίως σε θέματα Υγείας, αλλά και αποφυγή οποιασδήποτε άλλης ταλαιπωρίας και οικονομικής επιβάρυνσης προκειμένου να φτάσουν στην Πάτρα. Από την 1 Νοεμβρίου, κάθε φορά που θέλουμε να ταξιδέψουμε για Πάτρα ή Αθήνα βιώνουμε μια πραγματική Oδύσσεια αντιμετωπίζοντας κι εμείς όπως ο Oδυσσέας «Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες» μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας ή να επιστρέψουμε στην Ιθάκη.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους ευελπιστούμε σε μια απόφαση-ψήφισμα του Δημοτικού σας Συμβουλίου που θα στηρίζει και θα ενισχύει τον αγώνα μας ενάντια στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Ιθάκης που αν συνεχιστεί, αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απομόνωση και ερήμωσή της.
Είχα προγραμματίσει να παρευρίσκομαι στη συνεδρίαση όμως δυστυχώς χτες βράδυ και σήμερα το πρωί, λόγω καταρρακτώδους βροχόπτωσης, αντιμετωπίζουμε εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε σπίτια που πλημμύρισαν και η παρουσία μου στην Ιθάκη κρίνω ότι είναι απαραίτητη.

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμπαράστασή σας και είμαι σίγουρη ότι θα στηρίξετε όπως πρέπει το αίτημά μας.

Με ιδιαίτερη τιμή
ΣMAPAΓΔA ΣAPΔEΛH
Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ι.Ν.
Αρμόδια για θέματα Π.Ε.Ιθάκης
(σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. -ΦΕΚ Β’ 1650/2013)