Mέθυσαν με ρομπόλα στην Nέα Yόρκη πολλοί νεοι στη γιορτή της Kεφαλληνιακής Aδελφότητας

NEA ΥOΡΚΗ. Η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας το βράδι του περασμένου Σαββάτου είχε πλημμυρίσει από τους Κεφαλονίτες και τους φίλους τους, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για να αναβιώσουν τις παραδόσεις της Κεφαλονιάς και να απολαύσουν τη ρομπόλα και τα παραδοσιακά εδέσματα.

Η γιορτή της Ρομπόλας, όπως επεσήμανε και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ανδρέας Λάτος, είναι μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η αδελφότητα και η οποία έχει ψυχαγωγικό και συνάμα ενημερωτικό χαρακτήρα.

Η κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας είχε πλημμυρίσει από τους Κεφαλλονίτες και τους φίλους τους, στην εκδήλωση της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης.

«Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τον τόπο μας, τις παραδόσεις και να ξεφαντώσουμε», επεσήμανε ο κ. Λάτος, ο οποίος έκανε και μια σύντομη αναφορά στην ιστορία της Κεφαλονιάς και στη ρομπόλα το σπάνιο ενδημικό σταφύλι και στη γιορτή που στήνεται αιώνες τώρα στην Κεφαλονιά για να γιορτάσουν τη νέα σοδιά.

Η γιορτή της Ρομπόλας, είπε ο κ. Λάτος, είναι ένα έθιμο των Κεφαλονιτών, το οποίο αποφάσισαν να αναβιώσουν στη Νέα Υόρκη, οι ιδρυτές και οι πρωτεργάτες της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας και το οποίο εμείς η νεότερη γενιά είμαστε αποφασισμένοι να το συνεχίσουμε και αναβαθμίσουμε.

O κ. Λάτος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλει η Αδελφότητα για την προσέλκυση της νέας γενιάς και τόνισε ότι η παρουσία τόσων πολλών νέων και του χορευτικού συγκροτήματος έρχονται να αποδείξουν ότι η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα έχει ήδη πετύχει το στοίχημα και έχει παραδώσει τα ηνία στη νεότερη γενιά.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια τα ηνία του Συλλόγου έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι που ανήκουν στη νέα γενιά. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο Ανδρέα Βασιλάτο και τον νυν πρόεδρο Ανδρέα Λάτο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και άλλων κεφαλλονίτικων συλλόγων, καθώς και της Ιονίου Πολιτιστικής Oμοσπονδίας και της Oμοσπονδίας Κεφαλλονιτών και Ιθακησίων Αμερικής και Καναδά.

Το δεκαπενταμελές χορευτικό συγκρότημα ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς και αμέσως μετά ακολούθησε το ξεφάντωμα με την Universal Entertai-nment.