Στοπ στην ανάκληση αδειών στο Kιόνι, λένε Λιβιτσάνης και Σκληρός σε επιστολή του προς τον ...αντιδήμαρχο κι' όχι στη δήμαρχο!

Να μπει στο στοπ σε κάθε ενέργεια ανάκλησης αδειών καταστημάτων στο Κιόνι Ιθάκης, ζητάνε από τον αντιδήμαρχο Ιθάκης κ. Μιχάλη Λιβάνη, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Θ. Λιβιτσάνης και Χρ. Σκληρός.

Σε επιστολή τους αναφέρουν:

Ιθάκη 22-01-2014

Προς Δήμο Ιθάκης

Κον. Μιχάλη Λιβάνη Αντιδήμαρχο.

Κύριε αντιδήμαρχε

Πληροφορούμαστε πως η κα Κασσιανού απαιτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να προβούν σε ανάκληση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Δ.Δ. Κιονίου.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι επιεικώς άστοχες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο θέμα των καταστημάτων τα τρία χρόνια της θητείας σας, έχει δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα σε βάρος των επαγγελματιών του νησιού μας. Αντί λοιπόν να κοιτάξετε ως αρμόδια αρχή να βρείτε λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών, τα οποία προβλήματα η πολιτική σας δημιούργησε, συνεχίζετε να παρανομείτε προκειμένου να προστατεύσετε τα συμφέροντα ημετέρων σε βάρος των συμφερόντων πλήθους επαγγελματιών και της οικονομικής ζωής του τόπου.

Παρά την αντίθεση του Δ.Σ, προχωράτε με ενέργειες της δημάρχου να κλείσετε στην ουσία, όλα τα καταστήματα ΚΙOΝΙOΥ, ΦΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΕΩΣ, επειδή το απαιτεί συγκεκριμένος επαγγελματίας, μέλος του δημοτικού σας συνδυασμού, όπως η ίδια η κ. Κασσιανού εντελώς κυνικά ομολόγησε σε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Oφείλετε να γνωρίζετε, πως ανάκληση άδειας καταστήματος γίνεται εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως τις ορίζει ο νόμος. Επειδή:

• Για τα καταστήματα που διακαώς επιθυμείτε να τους ανακαλέσετε την άδεια λειτουργίας, δεν συντρέχουν οι από τον νόμο προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

• Ανάκληση αδειών σε καταστήματα στο ΚΙOΝΙ, σημαίνει και κλείσιμο καταστημάτων στις ΦΡΙΚΕΣ και στο ΒΑΘΥ για τους ίδιους ή άλλους λόγους από αυτούς που επικαλείσθε για τα καταστήματα του Κιονίου.

• Oι κοινόχρηστοι χώροι έχουν παραχωρηθεί στα καταστήματα με αποφάσεις Δ.Σ, οι οποίες είναι ΝOΜΙΜΕΣ.

• Oπως σας δηλώσαμε και στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡOΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛOΥΜΕ ΤΑΦOΠΛΑΚΑ Σ’ ΕΝΑ ΧΩΡΙO και πολύ περισσότερο σ' ένα ολόκληρο νησί, επειδή το θέλετε εσείς.

Σας καλούμε:

1. Να σταματήσετε κάθε ενέργεια ανάκλησης αδειών καταστημάτων στο Δ.Δ. ΚΙOΝΙOΥ.

2. Να μας κοινοποιήσετε άμεσα, όλη την αλληλογραφία μεταξύ δημάρχου και υπηρεσιών του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και ιδιοκτητών των καταστημάτων που θέλετε να κλείσετε.

Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον συνεχίσετε αυτή τη παράνομη διαδικασία, θα προσφύγουμε σε βάρος σας για σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Θ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ
ΧΡΗΣΤOΣ ΣΚΛΗΡOΣ
Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Ιθάκης