«Nτου» από τη Νίκη! Εισέβαλε στο Νοσοκομείο και έθεσε στην υπουργό τα θέματα Υγείας της Ιθάκης

Εξ’ απίνης κατέλαβε την υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή προχθές το μεσημέρι η δήμαρχος Ιθάκης Νίκη Κασσιανού στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, κατά την επίσκεψη της υφυπουργού στην Κεφαλονιά.

Η κ. Κασσιανού, "μπούκαρε" στην κυριολεξία στο Νοσοκομείο και αιφνιδίασε την κ. Μακρή, όταν της ανέφερε ότι στο "χάρτη του Υπουργείο" δεν είναι μόνο η Κεφαλονιά, αλλά και η Ιθάκη, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και στο χώρο της Υγείας.

Η δήμαρχος εξέφρασε έντονα τα παράπονα όλης της «ξεχασμένης Ιθάκης» από την Κυβέρνηση, παραθέτοντας στην υφυπουργό τα βασικά προβλήματα:

• Eλλειψη Ιατρών και στο Κέντρο Υγείας και Αγροτικούς.

• Μεγάλη δυσκολία μεταφοράς των ασθενών στην Κεφαλονιά, λόγω προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο νησιών.

Oπως είπε η κ. Κασσιανού, παρ' ότι ο Δήμος προσφέρει δωρεάν στέγη στους γιατρούς, πάραυτα, δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις στο Κ.Υ., και των αγροτικών ιατρών στο νησί, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα και σοβαρά περιστατικά με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ιθάκη. Oμως, και η μεταφορά των ασθενών στην Κεφαλονιά ή στην Πάτρα, είναι ιδιαίτερα προβληματική, αφού η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι ...πετσοκομμένη.

Στα θέματα Υγείας, όπως είπε η κ. Κασσιανού, η Ιθάκη βρίσκεται στο ...έλεος του Θεού.

Επίσης, η κ. Κασσιανού ζήτησε την εφαρμογή όλων των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση λόγω σεισμών στην Κεφαλονιά να γίνει και στην Ιθάκη, αφού και η Ιθάκη πλήγηκε από τους σεισμούς, έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Η κ. Μακρή υποσχέθηκε στην δήμαρχο ότι θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που της έθεσε και θα προωθήσει στο μέτρο του εφικτού, άμεσες λύσεις και για τα θέματα Υγείας της Ιθάκης, ενώ για το πρόβλημα με τους αγροτικούς ιατρούς, ήδη η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με την εφαρμογή της υποχρεωτικής τους θητείας σε όλο της εύρος της Ελλάδος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.

Δ.Δ.-