Eπερώτηση του Γιώργου Kαλούδη για την κακή εικόνα του Πισαετού και τον αποκλεισμό των Θιακών

Επερώτηση για το βάλτωμα και την κακή τουριστική εικόνα του Λιμανιού του Πίσω Αετού Ιθάκης, αλλά και τον αποκλεισμό των Θιακών, κατέθεσε προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου (Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκο Μηλιώτη), ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης κ. Γιώργος Καλούδης.

Η επερώτηση αναφέρει:

Κύριε περιφερειάρχη,

Από την αρχή της «δημοπράτησης» του έργου της κατασκευής του έργου του Νέου Λιμανιού του Πίσω Αετού Ιθάκης σας είχαμε επισημάνει ότι έτσι όπως το πάτε το έργο δεν θα γίνει ποτέ!

Σχετικές είναι οι επερωτήσεις μας και οι ομιλίες μας στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Είναι κοινό τοις πάσι ότι τη κατασκευή του νέου λιμανιού στον Πίσω Αετό, σε βάρος της ιστορικότητας και της γραφικότητας-γοητείας του λιμανιού και της πόλης του Βαθέως, την ήθελαν: 1)Πρωτίστως οι ακτοπλόοι για να (μπορούν να επιβιώσουν, κατά τα λεγόμενά τους λόγω της ακρίβειας των καυσίμων) δηλ. για να εξοικονομήσουν καύσιμα και εργατοώρες αλλά και 2) Πολίτες και φορείς της Ιθάκης(όχι όλοι) οι οποίοι έβλεπαν την εγκατάλειψη από την Αθήνα και να φαινόνταν στον ορίζοντα να γίνονται τα αυτονόητα: Μαρίνα στο Βαθύ και εκσυγχρονισμός του Λιμανιού του Βαθέως.

Με βάση τις εξαγγελίες σας το Λιμάνι του Πϊσω Αετού θάπρεπε να είχε τελειώσει και να είχε παραδοθεί προ πολλού στη χρήση.

Η σημερινή εικόνα είναι τραγική, βασανιστήριο για τους τουρίστες που βασανίζονται, δυσφήμηση για τον τουρισμό (για τον οποίο σπαταλάτε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για δήθεν προβολή ), βάσανο και για τους Θιακούς: Ενα τσαντήρι χωρίς ούτε μία τουαλέττα, χωρίς δυνατότητα να στρίψουν τα αυτοκίνητα με άνεση και με ένα περιβάλλον κακοποιημένο αλλά και ένα έργο ...σταματημένο στην αρχή του. Ενδεικτικές οι πρόσφατες επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Η χρηματοδότηση του έργου με επτά εκατομμύρια ευρώ ήταν εξασφαλισμένη 100% από τα ευρωπαικά κονδύλια.

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτάσθε:

Για ποιούς λόγους έχει σταματήσει στο αρχικό του στάδιο και δεν εκτελείται το έργο του Πίσω Αετού Ιθάκης;

Τι δικαιολογίες θα πείτε στον λαό της Ιθάκης;

Γιατί δεν έχετε εξασφαλίσει καράβι και καθημερινή συγκοινωνία για τους Θιακούς με τη Σάμη και τη Πάτρα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να μεταβούν αυθημερόν ούτε για το Ειρηνοδικείο της Σάμης, (αφού η κυβέρνησή σας άρπαξε πρόσφατα από το Θιάκι και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης) ούτε για τα Δικαστήρια του Αργοστολίου και να ξοδεύονται για 2 διανυκτερεύσεις συν απώλεια 2 μεροκάματων με 200ευρώ κατά κεφαλήν; Ποιοι φταίνε για όλα αυτά τα αίσχη που κάνουν κάθε μέρα τη ζωή των Θιακών αλλά και όλων των Νησιωτών πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο ακριβή και τους Επτανήσιους φτωχότερους και ερημώνουν τα Νησιά μας;