H κ. Σ. Bούλτεψη
H κ. Σ. Bούλτεψη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρέθηκε χθες στο στόχαστρο της συμπατριώτισσάς μας νέας υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σοφίας Βούλτεψη, καθώς η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε βολές κατά του Ταμείου, λόγω της «δύσκολης» για την ελληνική οικονομία έκθεσης που δημοσιοποίησε προχθές.

Η Σοφία Βούλτεψη μίλησε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη, και σχολίασε ότι ...το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζει σε έναν δικό του οικονομικό κόσμο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει καμία πρόθεση να ακολουθήσει τις προτροπές του Ταμείου.

Oπως είναι ήδη γνωστό, η έκθεση του ΔΝΤ, στο οποίο προεδρεύει η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ (φωτό), προβλέπει μαύρη τρύπα (και μέτρα) 7,7 δισ. Ε μέχρι το 2017.

Ειδικότερα, η έκθεση του ΔΝΤ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για μείωση των φόρων, αφού προβλέπει δημοσιονομικό κενό 2 δισ., 3,7 δισ. και 1,8 δισ. για τα έτη 2015, 2016, 2017, αντίστοιχα. Το εάν θα παρθούν νέα μέτρα θα εξαρτηθεί από την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού φέτος, ενώ η συζήτηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων.