Πετρέλαιο: Απ’ το 1960 οι έρευνες.

Η ιστορία με τα πετρέλαια γύρω από την Κεφαλονιά δεν είναι τωρινό φαινόμενο και το dilinata.gr σε άρθρο του Αγγελου Σκλαβουνάκη, υπενθυμίζει ότι από το 1960 ξεκίνησαν οι πρώτες έρευνες στην περιοχή.

Το νησί μας έχει βρεθεί στο …μάτι του κυκλώνα λόγω των κοιτασμάτων «μαύρου χρυσού» που φέρεται να βρίσκονται στις θάλασσές του. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν είναι τωρινό και εδώ και περίπου 50 χρόνια διάφοροι «μνηστήρες» περιτριγυρίζουν τις θάλασσές μας ψάχνοντας για πετρέλαιο.

Oπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του 1960, η Βουλή είχε καταθέσει νομοσχέδιο προκειμένου μια εταιρεία να αναζητήσει  τον «μαύρο χρυσό».  Με αυτό το δεδομένο, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν είναι «φρέσκο» και άρα υπάρχει έρευνα και γνώση  από τους ενδιαφερόμενους.

Τώρα για το κατά πόσο υπάρχει σχέση με τους σεισμούς ή όχι, είναι ένα άλλο ζήτημα που θα πρέπει να το απαντήσουν οι ειδικοί.

Το σίγουρο είναι ότι άπαντες στο νησί θα πρέπει να είναι ξάγρυπνοι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να μάθουν περισσότερα και να ενεργοποιηθούν, ούτως ώστε να γίνει εξόρυξη και εκμετάλλευση, χωρίς καμιά επίπτωση στο περιβάλλον μας.