Τα λάθη πληρώνονται!

EMEINA άναυδος, για μια ακόμη φορά, παρακολουθώντας την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Τσίπρα. Παρότι ήμουν προετοιμασμένος για ένα νέο ρεσιτάλ δημαγωγίας, ειλικρινά μιλώντας, με εντυπωσίασε και κυριολεκτικά με άφησε με το στόμα ανοιχτό, η άνεσή του να λέει τόσα πολλά ψέματα, χωρίς να ερυθριούν οι παρειές του. Με άφησε με ανοιχτό το στόμα, η “αναισθησία” που επέδειξε μπροστά στην καταστροφή που ο ίδιος επέφερε στην ήδη πληγωμένη μας Πατρίδα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, από τις προηγούμενες προεκλογικές του εξαγγελίες και με ύφος “χιλίων καρδιναλίων”, θέλησε να μας πείσει ότι έκανε ό,τι μπορούσε! Ότι δεν γίνονταν διαφορετικά!

Μα... και ένα παιδάκι του Δημοτικού, θα έκανε την αυτοκριτική του! Θα σκεφτόταν ότι με την Πρόεδρο της Βουλής που επέλεξε, τα έκανε “θάλασσα”! Με την επιλογή του κ. Λαφαζάνη τα έκανε “μαντάρα”! Με την υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής, την κ. Χρηστοδουλοπούλου, απέδειξε την τρομερή του έλλειψη διορατικότητας! Το σημαντικότερο όλων, παρασύρθηκε από την καταστροφική ασάφεια του κ. Βαρουφάκη! Πολλά ακόμα τέτοιου είδους και μεγάλου μεγέθους λάθη!

Ως προς τα υπόλοιπα: επιμένει να ψεύδεται, όταν λέει πως οι της Ε.Ε. μας έκλεισαν τις Τράπεζες! Ήταν καθαρά εν γνώσει του το τι θα συμβεί, ακριβώς το δευτερόλεπτο που πήρε την απόφαση, για το (δήθεν) δημοψήφισμα! Παρακολουθώντας “live” το διάγγελμά του, εκείνη την καταραμένη νύχτα, σκέφτηκα τα αυτονόητα! Μιλώντας αμέσως μετά με πελάτες μου, τους είπα ότι ούτε το Χρηματιστήριο, ούτε οι Τράπεζες θα ανοίξουν την εβδομάδα που έρχεται! Μα γίνεται ένας απλός Πολίτης απο το Αργοστόλι, να γνωρίζει τι θα συμβεί επακριβώς και να μην το γνωρίζουν ο κ. Τσίπρας με το επιτελείο του; Άρα, ή είναι πολύ ηλίθιοι ή όντως συνέβη αυτό που λέω και εν γνώσει τους προέβησαν στην πιο πάνω μνημονευθείσα, καταστροφική πράξη! Λίγο ντροπή, λίγη τσίπα δεν θέλησε να επιδείξει! Αντ’ αυτού, ανέφερε συνεχώς την “σκληρή διαπραγμάτευση”!

Αχ και να μπορούσα να τον έχω απέναντί μου να του έλεγα: Διαπραγμάτευση δεν γίνεται, με την γνωστή σε όλους μας πλέον, “Βαρουφάκειον” μέθοδον! Διαπραγμάτευση δεν γίνεται όταν ζητάς δανεικά και την ίδια στιγμή κάνεις “επιτροπές” για να κηρύξεις παράνομο το προηγούμενο δάνειο! Διαπραγμάτευση δεν γίνεται όταν μιλάς με ασάφειες και όχι με συγκεκριμένες προτάσεις! Διαπραγμάτευση δεν είναι απλά να λες τι θέλεις ή πως θα ήθελες να είναι τα πράγματα! Διαπραγμάτευση δεν κάνεις με “αγάπες” στο εξωτερικό και στο εσωτερικό να μιλάς για... κατακτητές και τοκογλύφους! Για ποια διαπραγμάτευση λοιπόν μας μίλησε ο Πρωθυπουργός μας;

Τα λάθη πληρώνονται! Στην περίπτωση των Πολιτικών μας όμως, το πολύ, το κόστος να είναι “Πολιτικό”. Εμείς όμως πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας. Με τους κόπους, την σκληρή δουλειά, το άγχος και την ίδια μας την ζωή! Μη κάνουμε λοιπόν άλλα λάθη! Για άλλη μια φορά, σύντομα, θα βρεθούμε μπροστά στην κάλπη. Ας είμαστε λίγο πιο.... διορατικοί!