MEΓAΛH ΠPOOΔOΣ ΣTA EPΓA

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πρόοδος στις δημόσιες υποδομές που έχουμε αναλάβει να κατασκεύασουμε», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠOΜΕΔΙ) κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το νησί μας προκειμένου να εξετάσει την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς που εκπονεί το ΥΠOΜΕΔΙ.

Μετά τη σύσκεψη που είχε στο Δημαρχιακό Μέγαρο με τον αντιπερειφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα, τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον αντιδήμαρχο Εργων κ. Διονύση Λυκούδη και τους προϊστάμενους της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας και του Δήμου προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

O υπουργός ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των έργων και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν και νέα έργα που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλλικής και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι λύθηκε το θέμα των εργατικών κατοικιών και την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε κοινή υπουργική απόφαση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια (Σ.Σ.: Δεν είχε γίνει μέχρι εκείνη τη στιγμή η τοποθετησή του κ. Δένδια ως υπουργού Αμυνας), προκειμένου να δημοπρατηθεί η κατασκευή σύγχρονων εργατικών κατοικιών. Επίσης, ολοκληρώνται οι διαδικασίες μελέτης και επισκευής των σχολείων και προχωραέι η κατασκευή του λιμανιού του Ληξουρίου και ταυτόχρονα αναμένεται το Φεβρουάριο η προκήρυξη για την επισκευή και συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου. O κ. Χρυσοχοϊδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια πόρων και μάλιστα ο ίδιος εξασφάλισε επιπλέον πόρους από το υπουργείο του, εφόσον υπάρξουν ανάγκες στο νησί μας.

O δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης ευχαρίστησε τον υπουργο λέγοντας μάλιστα ότι «πήρε όλη την Κεφαλονιά πάνω του και όλη η Κεφαλονιά πρέπει να ευγνωμονεί τον κ. Χρυσοχοίδη για όσα έχει κάνει για το νησί», καθώς και ο ίδιος νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος για τον υπουργό.

O αντιδήμαρχος Εργων Αργοστολίου-Σάμη και κ. Διονύσης Λυκούδης δήλωσε ότι ο κ. Χρυσοχοίδης δεν αποκαθιστά απλά τις βλάβες, αλλά φτιάχνει από την αρχή ένα νέο νησί και αυτό διότι κάνει υπερβάσεις. O κ. Λυκούδης αναφερόμενος στις καθυστερήσεις για την έναρξη εργασιών των επισκευών των σχολείων είπε ότι ο λόγος είναι η αναμονή του νέου αντισεισμικού κανονισμού. Στόχος είναι όλα τα έργα, είτε ανάπλασης είτε βασικών υποδομών, να έχουν ανάδοχο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

O αντιπερειφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας τόνισε από τη μεριά του ότι πάγιο αίτημα αποτελεί η εξασφάλιση επιπλέον κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών όλου του οδικού δικτύου.