ΓIA TO EΠIMEΛHTHPIO

Νέες κόντρες με επίκεντρο τη διαμάχη για το Επιμελητήριο βγήκαν χθες στη δημοσιότητα, με δηλώσεις του προέδρου κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, ενώ σ’ αυτές ανεπλάκησαν και ο πρόεδρος της δευακ κ. Νίκος Ανουσάκης και ο πρόεδρος των Εμπόρων κ. Σταύρος Σπαθής, απαντώντας στον κ. Μιχαλάτο.

O κ. Μιχαλάτος επιτέθηκε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σταύρο Σπαθή κατηγορώντας τον ότι «ετοιμάζεται να φορέσει το “κουστούμι” που του ράβει ο κ. Λυκούδης», αλλά και για τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της δευακ «ως προσωπική επιλογή της Δ. Αρχής».

Επίσης ο κ. Μιχαλάτος αναφέρει ότι τα νομικά θέματα θα λυθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση του κ. Μιχαλάτου αναφέρει τα εξής:

Δώδεκα χρόνια υπηρετώ το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης με βαθιά συναίσθηση της ευθύνης, της συνέπειας και του ρόλου μου. Όλα αυτά τα χρόνια και συνεργάστηκα και διαφώνησα με συναδέλφους μου. Πάντα όμως για να υπερασπιστώ αυτό που πίστευα ως καλύτερο για το θεσμό που υπηρετούσα και όχι για να υπηρετήσω προσωπικές φιλοδοξίες.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που αντί να με «τιμωρούν» ως εκφραστή της «άλλης» άποψης ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία κάποιων, τελικά απαξιώνουν το θεσμό του επιμελητηρίου.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Σπαθής επιθυμεί διακαώς τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Για το λόγο αυτό κάθε φορά συμμετέχει σε «στρατηγικές» συμμαχίες παίζοντας με επιτυχία το ρόλο του πειθήνιου οργάνου. Έτσι την πρώτη φορά φόρεσε το «πράσινο κουστούμι» και τώρα ετοιμάζεται να φορέσει το «κοστούμι» που του ράβει ο κ. Λυκούδης.

Και μπορεί να μην προσήλθε στο δικό μας χθεσινό συμβούλιο, πήγε όμως σε αυτό της ΔΕΥΑΚ. Στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ που συμμετέχει ως προσωπική επιλογή της δημοτικής αρχής. Ανακοίνωση βέβαια, στο ίδιο στομφώδες ύφος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει την απουσία του, για τη ρύθμιση χρεών που πρέπει να επιβάλει η ΔΕΥΑΚ δεν είδαμε. Σημειωτέον ότι οι όροι της ρύθμισης επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.

Για ακόμα μια φορά θα ξεκαθαρίσω τόσο στον κ. Σπαθή όσο και στους νέους συμμάχους που βρήκε στη Δημοτική Αρχή ότι εγώ πραγματικά δεν χρειάζομαι καμία θέση για να έχω άποψη και να προσφέρω στον τόπο μου. Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι υπέρμαχος:

• Tης διαφάνειας και όχι της αδιαφάνειας,

• Tης νομιμότητας και όχι της ανομίας,

• Tου ήθους και όχι της ανηθικότητας,

• Tης σεμνότητας και όχι της αλαζονείας,

• Tου σεβασμού της άλλης άποψης και όχι του αφανισμού της.

Δεν έχω να κρύψω κάτι. Δεν φοβάμαι κανέναν. Όσο για τα οποιαδήποτε νομικά θέματα, αυτά θα λυθούν στις δικαστικές αίθουσες.

 


Νίκος: «Κε Μιχαλάτε άστε τη ΔΕΥΑΚ έξω απ’ τις μικροπαραταξιακές αντιδικίες σας»


«Παρακαλούμε τον κ. Μιχαλάτο να μην εμπλέκει την ΔΕΥΑΚ στις μικροπαραταξιακές του αντιδικίες», τονίζει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Μιχαλάτου.

Η ανακοίνωση του κ. Ανουσάκη αναφέρει:

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Μιχαλάτο όταν αναφέρεται στην ΔΕΥΑΚ να το πράττει με σοβαρότητα και χωρίς να παραπληροφορεί τους δημότες. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν αν και είναι περιττό τα εξής:

1) Η ΔΕΥΑΚ εφαρμόζει ήδη την ευεργετική νομοθεσία για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και δέχεται κανονικά αιτήσεις έως 14/11/2014. Μάλιστα εξεδόθη και το σχετικό δελτίου τύπου από το Δήμο Κεφαλλονιάς που καλούσε τους δημότες να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις στο οποίο ρητά και κατηγορηματικά συμπεριλαμβάνονταν και οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ.

Επομένως η διαδικασία των ρυθμίσεων των οφειλών, ήδη εφαρμόζεται και είναι σε εξέλιξη ενώ το ποσοστό της έκπτωσης στις προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων θα ρυθμιστεί με νεώτερη απόφαση του Δ.Σ. όπως είχε ανακοινωθεί στο Δ.Σ. τις 31/10/2014.

Καλούμε λοιπόν και πάλι όλους τους δημότες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να προσέλθουν μέχρι τις 14/11/2014 στην ΔΕΥΑΚ ώστε να υπάρξει η σχετική ευεργετική ρύθμιση αυτών. Παράλληλα καλούμε τον κ. Μιχαλάτο να μην προσπαθεί να διασπείρει σύγχυση επί του θέματος καθώς κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στον ρόλο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

2) O κ. Σπαθής Σταύρος μετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ως αντιπρόσωπος της «ΚΡΑΝΗΣ», δηλαδή ενός σημαντικότατου κοινωνικού φορέα του Δήμου μας, και δεν εκπροσωπεί στην ΔΕΥΑΚ καμία απολύτως παράταξη. Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Μιχαλάτος να μην εμπλέκει την ΔΕΥΑΚ στις μικροπαραταξιακές του αντιδικίες στο Επιμελητήριο ή αλλού.

O Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ
ΝΙΚOΛΑOΣ ΑΝOΥΣΑΚΗΣ

 


Στ. Σπαθής: «Προδίδετε το φόβο σας να χάσετε την καρέκλα»


Σχετικά με το θέμα του Επιμελητηρίου ο πρόεδρος του Συνδυασμού «Νέα Πνοή» και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αργοστολίου κ. Σταύρος Σπαθής, ανακοίνωσε χθες βράδι τα εξής:

Κε Μιχαλάτε, πρόεδρε του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης,

Θα ήταν σοφότερο να αφήσετε τους επαγγελματίες να μιλήσουν και να σας κρίνουν για το έργο σας τα δώδεκα αυτά χρόνια που είστε πρόεδρος, παρά να περιαυτολογείτε και να μιλάτε για διαφάνεια και σεμνότητα!

Εάν όμως επιμένετε, τότε παρακαλώ να μας αναφέρετε συγκεκριμένα έργα και δράσεις που φέρατε εις πέρας για το όφελος όλων των επαγγελματιών, τους οποίους εκπροσωπείτε αυτά τα χρόνια από το θώκο του Προέδρου.

Χαίρομαι που μέμφεστε τη θέλησή μου να γίνω πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, διότι αυτό προδίδει το φόβο σας να χάσετε την καρέκλα.

Δυστυχώς, μέσα στο μυαλό σας κύριε Μιχαλάτε υπάρχει ένας διαρκής πόλεμος και κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια βλέπετε παντού συμμαχίες και ίντριγκες!

Συνεργασίες κάνουμε κύριε πρόεδρε και όχι συμμαχίες.

Μας ενδιαφέρει να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των επαγγελματιών και όχι τα προσωπικά (δόξα τον Θεό, οι δουλειές μας πάνε καλά από μόνες τους).

Επειδή παρατηρούμε μια σύγχυση στα λεγόμενά σας, σας συμβουλεύουμε να αγοράσετε το Ελληνικό ερμηνευτικό λεξικό του Μπαμπινιώτη το οποίο θα σας βοηθήσει στην ερμηνεία εκφράσεων του τύπου ...«πειθήνιο όργανο»!

Τέλος για την αναφορά σας στη ΔΕΥΑΚ, η ανακοίνωση του προέδρου της κου Ανουσάκη μας καλύπτει απόλυτα και διευκρινίζει ακριβώς το ρόλο μας. Συγγνώμη που δεχθήκαμε αυτή τη θέση, χωρίς πριν να ζητήσουμε την έγκρισή σας!

O κάθε ένας κύριε Πρόεδρε, κρίνετε για τα έργα του και τη στάση του.

Σας ευχαριστώ πολύ κε Πρόεδρε και περαστικά σας.

ΣTAYPOΣ ΣΠAΘHΣ
Συνδυασμός Νέα Πνοή