Oταν πλεονάζει το φιλότιμο

EIXEΣ «Βαρδιάνε» («Η» 23 Ιαν. σελ. 7) πολύ καιρό να με σκρώξεις και πίστεψα πως απαλλάχτηκα από σένανε, γέρος άνθρωπος! Διάλεξες όμως την ημέρα και την ώρα για να ξεφορτωθείς μέρος του μη θανατηφόρου δηλητηρίου σου. Τώρα που η γρίπη θερίζει, όπου ο έμπολας δεν εξαλείφθηκε, όπου επίκειται εισβολή κωνώπων από τη Δυτική όχθη του Νείλου και που Τσιπροκάνθαροι ερυθροί κατατρώγουν, εξαφανίζουν τους φοίνικές μας! Είδες δηλαδή με συμπάθεια το γεγονός που επέστρεψαν οι βουλευτάδες μας τον προκαταβληθέντα μισθόν του Ιανουαρίου, επειδή δεν προσέφεραν αυτό τον μήνα τις υπηρεσίες (;) τους. Και σχολίαζες το γεγονός, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση! Καλά τόσον αφελής είσαι; Τόσον επιπόλαιος; Τόσον ανιστόρητος; Αυτοί ουκ εβουλήθησαν αλλ’ ηναγκάσθησαν! Αυτά τα γομάρια (επιεικής χαρακτηρισμός κατά Αστέριον Ροντούλην, τ. βουλευτήν του ΛΑOΣ), κατάλαβες ποτέ να έχουν επίγνωση του ρόλου τους; Αντίληψη του περιβάλλοντος αυτού ερειπωμένου χώρου, ένθα ζουν οι ιθαγενείς αυτών; Εδειξε  ποτέ κανείς ιδιαίτερη ευαισθησία στους τα μάλα υποφέροντες; Σημείωσες ποτέ κάποιον να σταδιοδρομήσει, ν’ ανέβει την πολιτική ιεραρχία με μοναδικό όπλο την εντιμότητα; Oι πλείστοι επίορκοι, λαοπλάνοι, υποκριτές, ψευτοκάθαροι, και τινες απατεώνες και άπατρεις! Oπότε που διέβλεψες υποψίαν πολιτικής αρετής; Για να απορείς; Σύνελθε έστω και όψιμα! Και το ελπίζω. Συνηγορεί σ’ αυτό η ηλικία σου!

ΥΓ.
• Ηθελα να’ ξερα ποιοι είναι περισσότεροι, οι πνιγέντες εν ύδασι ή εν χρήμασι;
• Τούφεξε του Παναή, του Νταή, του πολεμοχαρή. Παιδιόθεν ηρέσκετο και ανέμενε την στιγμήν -ευσεβής πόθος-, για να (υπερ)ύπταται Πτεράρχων, Ναυάρχων και Στρατηγών!
• Επί τέλους. Είδε κάποιο φως στο τούνελ ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος των Φιλελευθέρων, έπειτα από τόοοσες εκλογικές αναμετρήσεις αφού ήταν εκτοπισμένος κυρίως από τους καναλάρχες, γιατί είναι τίμιος Ελληνας.