Με τη θηλειά στο λαιμό!

AKOYΩ ότι ένα από τα βασικά όπλα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ευρωπαίους είναι η νωπή λαϊκή εντολή που έχει. Δηλαδή επειδή δύο - τρία εκατομμύρια Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει 450 εκατομμύρια Ευρωπαίοι να κάθονται προσοχή! Αυτό πραγματικά με ξεπερνάει. Τελικά, αν βρεθούμε εκτός ευρώ, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ολόκληρη η Ευρώπη συνωμοτεί εναντίον του πλέον υπερήφανου λαού της γης!

Αυτό που επίσης με ξεπερνάει είναι πως η επαιτεία και ο εκβιασμός γίνονται ξαφνικά αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνεια! Δηλαδή έχοντας ως «όπλο» την αποχώρησή μας από την Ευρώπη πιέζουμε και συνεχώς ζητάμε. Με άλλα λόγια ενώ έχουμε καταντήσει οι ζήτουλες της Ευρώπης εμείς πιστεύουμε ότι κάνουμε αγώνα για να προστατέψουμε την υπερηφάνειά μας!

Τελικά, ως αποδεικνύεται, είναι αδύνατο να αντιληφθεί κανείς ότι για να μειωθεί η ανεργία, αλλά και να αυξήσει τα έσοδά του το κράτος θα πρέπει να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα. Είναι δύσκολο επίσης να αντιληφθεί κανείς ότι αν δεν βελτιώσουμε το επενδυτικό περιβάλλον, στο τέλος θα μείνουν ανοικτές μόνο οι επιχειρήσεις που πουλούν λουκέτα. Γιατί μόνο ένας ανόητος επενδύει όταν γνωρίζει ότι θα φορολογηθεί αγρίως η επιχείρησή του και εκ των υστέρων θα φορολογηθεί και το μέρισμά του σαν να επρόκειτο για εισόδημα φυσικού προσώπου!

Στην σημερινή όμως «επαιτεία» μας οδήγησε o κύριος Σαμαράς, γιατί αν είχε κλείσει την διαπραγμάτευση, ως όφειλε, τον Ιούλιο του 2014 ίσως να έχανε ξανά τις εκλογές αλλά θα κέρδιζε η Ελλάδα. Γιατί τα επιτόκια της δεκαετίας θα ήταν στο 2,5% και η νέα κυβέρνηση θα δανειζόταν με 30ετή ομόλογα όπως η Πορτογαλία και φυσικά θα αποπληρώναμε το ΔΝΤ. Έτσι όφειλε να είχε κάνει και ούτε να είχε βάλλει θηλιά στο λαιμό της χώρας μας με την δίμηνη παράταση που αποσκοπούσε να «πνίξει» την επόμενη κυβέρνηση.

Επίσης, είθισται στη ΝΔ, ο αρχηγός που χάνει τις εκλογές να παραιτείται από την αρχηγία του κόμματος γιατί έτσι παραδέχεται ότι φταίει αυτός και όχι το κόμμα. Δηλαδή η παραίτηση ισοδυναμεί με προστασία του κόμματος. Και όντως. φταίει άραγε το κόμμα για τη θλιβερή προεκλογική καμπάνια, και όχι μόνο, που έκανε η ΝΔ, η οποία θα μπορούσε μάλιστα να χαρακτηριστεί αντεθνική.
Σημείωση

Μη μου πει κανείς ότι καμιά φορά ο αρχηγός δεν παραιτείται για να κρατήσει ενωμένο γιατί και ο Γιώργος Παπανδρέου τα ίδια έλεγε. Με συνέπεια πρώτα να το καταστρέψει το ΠΑΣOΚ και έπειτα να το παραδώσει ενωμένο! Μόνο που από το 44% είχε φύγει το ένα 4 και έμεινε το 4%!

* Επικοινωνιολόγος
-οικονομολόγος