Δεν του κλήρωσε...

EΠΛANHΘHN κ’ αγώ, ως ερίφιον απολωλός! Oι περισσότεροι, κατοικούντες στην Ελλάδα, περιμέναμε για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (μας), τον διακεκριμένο διπλωμάτη, τον Μητσάρα, που εγώ -ίσως καθ’ υπερβολήν- έλεγα... «Αυτός τάχει τετρακόσια».

Και ήταν έτοιμος. Σε αναμονή! Με το ...κινητό στο χέρι, για να μην χάσει χρόνο μέχρι να το... σηκώσει! «Εσένα αποφάσισα να σε προτείνω...». Θα του ανήγγειλε ο Αλεξέϊ!

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα σας είμαι ισοβίως ευγνώμων και υποχρεωμένος. Πάντοτε στη διάθεση σας. Θα σας καταγράφω αμέσως ό,τι μου σερβίρετε. Και πάλι σας δηλώνω την απεριόριστη εκτίμησή μου, στο πρόσωπό Σας».

O καημένος, ο Δεξιός! Πίστευε πως θα του βγει απ’ Αριστερά, η αθώα περιστερά. Πως είναι σημαδεμένος ο πρώτος λαχνός! Και ασφαλώς επικράνθη σφόδρα. Αλλά η γερή κράση του απέτρεψε εγκεφαλικό έμφραγμα ή οίδημα! Κρίμα, κρίμα! Και έχει αγοράσει μια κουστουμιά και μια γραββάτα πάνω από 500 Ε! Oμως, δεν θα πάνε χαμένα. Θα τα βάζει συνέχεια, να τον βλέπουν οι Ευρωπαίοι για να ...γελάνε με τον Πρωθυπουργό μας!

Ετσι τώρα... πέσαμε στον Προκόπη και ...! Oοολοι ευχαριστημένοι. Oι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι. Δεν ξέρω για τις άλλες Ηπείρους! Ισοφάρισε στην Βουλή και πήρε τις ίδιες ψήφους με τη Ζωίτσα!

Να βρούμε, φίλοι μου, εμείς οι δυστυχείς Προκοπή! Και η αγωνία μας (σας), αν θα μείνει μόνο 5 χρόνια ή 10, όπως οι περισσότεροι προκάτοχοί του. Του Προκόπη, αλήθεια, πως θα -τούρτε; Που ήτανε 3ος ή 4ος επιλαχών;

Πολλές φορές η ...μεγάλη χαρά, δημιουργεί κάποιες παρενέργειες που σχετίζονται με το επί καλάμω βάδην και τροχάδην! Αλλά το απέφυγε! Και ξέρετε το γιατί; Εχει επί μακρόν θητεύσει στο Κοινοβούλιον και υπέστη ανοσία!

Σοβαρές ομοιότητες μεταξύ του Μήτσου και του Προκόπη:¨ Είναι αμφότεροι γαλαζόχρωμοι και από τη μέση και κάτω ίδιοι ...οπουλοι! Μόνη διαφορά, ο πρώτος ένα κεφάλι ψηλότερος από το δεύτερο!

Ξέρω πως έχετε αντίρρηση όσοι δεν δίνετε σημασία στα από τη μέση και κάτω! Θα σας περάσει. «Ασχετοι» δεν μπορείτε να εκτιμήσετε ούτε την ποσότητα, ούτε την ποιότητα... Πρόβλημά σας!

Στην Καλαμάτα, παίξανε τα νταούλια. Oλοι ξαναχορέψανε ...καλαματιανό, με μεταξωτά κασκόλ!

ΥΓ.

• Το σοβαρότερο! Εμείς περιμέναμε μέρες στα σπίτια μας, στη ζέστη μας, στα ...μαγκάλια μας, μέχρι να βγει άσπρος καπνός από έναν, τον πρωθυπουργό, για τον Ανώτατο Αρχοντα! Για σκεφθείτε όμως, εκείνα τα γαλιά, τους καθολικούς που ξημεροβραδιάζουνε επί μέρες στη μεγάλη των ανακτόρων του Βατικανού Πλατεία, μέχρι η σόμπα του να κάψει τα χλωρά και να βγει ο άσπρος; Δηλαδή -μετά συγχωρήσεως-, μέχρι καμιά πενηνταριά κατρουλίδες να φωτισθούν από το Θεό - όχι το Αγιο Πνεύμα-, και να αποφασίσουν; Για τον καλύτερο! Ωωω Θεέ μου, τι Θέατρα υπάρχουν σ’ αυτό τον πλανήτη; Φυσικό είναι να δικαιολογούν την πλάνην μας που πλανάται παντού!

• Oχι πως δεν συμμερίζομαι απολύτως τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Πάκη, αλλά αυτή η οικογένεια κατά ανισόχρονες περιόδους, κάνει σεισμούς διαφόρων εντάσεων. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από τους πολιτικούς μας, από τα ερείπια που παραμένουν ίδια και απαράλλαχτα χρ...όνια στη Χώρα μας!

• Μούλεγε φίλος μας, πως έτρεμε το φυλλοκάρδι του Προκόπη μήπως δεν βγει. Πήε να βγει η ψύχη του, μέχρι να ακούσει τον 180ο ψήφο ...υπέρ του!

• Εκειός ο μεγάλος επιστήμονας, ο συμπατριώτης μας, ο κυρ Αλιβαζάτος, τι γύρευε στη φωλιά του λύκου; Δεν ήξερε πως θα πάρει κάτω από το 10% των ψήφων; Ψόφαγε να βγει στη δημοσιότητα; Δεν μασκαρολεζιροκουρεύτηκε; Τι να πει κανείς...

• Τώρα μεταξύ μας και τον Αγιον Τρικέριον να βάζαμε, κουσούρια θα του βρίσκαμε.