Και τώρα ...τι;

ΣTIΣ 9/01/2015 έγραψα τις προβλέψεις μου για τις εξελίξεις μετά τις εκλογές. Όπως είχα αρχικά επισημάνει, σήμερα δύο μήνες μετά, παρατηρώ ότι Μνημόνιο είχαμε και μνημόνιο έχουμε! Τρόικα ερχόταν στην Αθήνα... τρόικα θα συνεχίσει να έρχεται! Δεν ψάχνουμε να βρούμε χαρτί υγείας στα Σ/Μ ούτε ήρθε η καταστροφή του κόσμου!

OΜΩΣ... θα επιμείνω ότι, με νοοτροπίες του προηγούμενου αιώνα δεν πάμε πουθενά! Η Κυβέρνηση εκλέχθηκε με τον παραδοσιακό (Ελληνικό) τρόπο, μέσω ψεύτικων υποσχέσεων και “συνθήματα” άλλων εποχών! Θα μου πείτε... αυτά ήθελε να ακούσει ο Λαός! Συμφωνώ! Όσο για την πορεία της οικονομίας μας θα πω τα εξής: Όσο παραμένει το τεράστιο αδηφάγο Κράτος που έχουμε, δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα! Όσο δεν μειώνεται η φορολογία στο σύνολό της, όσο δεν καταλαβαίνουμε ότι από τον ιδιωτικό τομέα συντηρείται ο δημόσιος, δεν θα πάρει μπροστά η οικονομία μας! Πρέπει να απαγκιστρωθούμε από την λογική των... επιδομάτων και να μπούμε στην λογική της δημιουργίας!

ΜΠOPEI να φαίνεται ελκυστική η “Κεϋνσιανή θεωρία”, που θέλει το Κράτος να επιδοτεί και να στηρίζει την οικονομία με Κρατικές δαπάνες, καταπραΰνοντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση των Πολιτών, αλλά ξεχνάμε ότι το πρόβλημά μας δημιουργήθηκε από τις υπέρογκες σπατάλες και τις διάφορες κατά καιρούς “στηρίξεις” του Κράτους! Αν δεν αλλάξει εξ’ ολοκλήρου το παραγωγικό μοντέλο της Χώρας μας, που θα επιτρέπει σε επενδυτές από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ να δημιουργήσουν, προφανώς ΚΑΙ για δικό τους όφελος, δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργήσουμε αυτές τις προϋποθέσεις από μόνοι μας! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να “βγούμε” στις αγορές, να δανειστούμε και να επενδύσουμε από μόνοι μας στην ανάπτυξη, ελπίζοντας έστω ότι δια μαγείας θα γιατρευτούν, ανώδυνα, τα “καρκινώματα” που έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα των ετών!

ME άλλα λόγια, ανησυχώ πολύ για τα αποτελέσματα των σημερινών Κυβερνητικών επιλογών. Γνωρίζω ότι είναι αρκετά νωρίς για να κρίνει κανείς το Κυβερνητικό έργο! Γι’ αυτό δεν κατακρίνω, αλλά τονίζω την ανησυχία μου, αφού δεν βλέπω, με δύο λόγια, να αλλάζουμε μυαλά!