Κι’ εκεί κότες, αλλόκοτες, κοκόττες!

Ξεσάλωσαν! Ποιός; Κυρίως η Θεοδώρα των Χανίων και ο Νικολάκης πιθανώς εκ Μαντακίου ή Ποντικονησίου Κερκύρας. Αυτό το καραφλό, ψηλό, μυαλωμένο κοκκορέλι!

Η πρώτη -ξεκάθαρα-, όπως είναι συνηθισμένη εις τον ευθύγραμμον και πολύχρονον πολιτικόν βίον της και ο δεύτερος, αναβαθμισθείς υπουργός και πρωτοστατήσας εις σταυρούς κατά τας τελευταίας εθνικάς εκλογάς. Εριψαν αμφότεροι τα γάντια -προστασίας των καθαρών χειρών τους-, στον αρχηγό τους, τον Αντωνάκη! Ενοοώντας πως πρέπει ν’ αδειάσει τη γωνιά...

Εξετίμησαν πως ήγγικεν η ώρα, διά την διαδοχήν στο θρόνο της Ν.Δ. Και η μεν Θεοδώρα -αν όχι για τον εαυτόν της-, τουλάχιστον για την αδελφούλη της, τον Κυριάκο, ο οποίος έδειξε κάποια διαφοροποίηση και ένδειξη της ανάγκης ψυχραίμων κινήσεων, προς το παρόν! Εχοντας πάντα κατά νου πως πρέπει κάποιος από το σόϊ, να πρωθυπουργήσει, πίπτοντας τον Αλεξέϊ. Πρέπει οι παραγωγικές οικογένειες πρωθυπουργών να φέρουν εις κυκλοφορίαν, τα νεότερα φρούτα των! Oι Καραμανλήδες, οι Παπαντρέηδες, οι Μητσοτάκηδες! Αυτά τα τρία μποστάνια! Ετσι γράφεται η ένδοξη πολιτική ιστορία στην Ελλάδα! Ελαιος! Δι’ ολίγους οι κλάδοι της ελαίας -ελείψει δαφνών και εκ των καρπών της ...το εκλεκτόν έλαιον! Το απαραίτητο λιπαντικό και των πολιτικών ταγών μας!
Ετσι λοιπόν, μ’ αυτές και περιοριμένες αντιδράσεις από λίγους στη Ν.Δ., δεν μπορούμε με σιγουριά να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις στο κόμμα, αφού ο Αντωνάκης δεν θεωρεί επωφελές για την παράταξη την παραίτησή του! Αν δηλαδή κάποιοι, θα συνεργήσουν για να πάρει η φιλελεύθερη παράταξη την πορεία του πασοκ την κατιούσα!

Στην κατσαρόλα, το μαγείρεμα εγωϊσμού, φιλοδοξίας, συμφερόντων και έξωθεν παρεμβολών, δεν ξέρουμε (;) τι φαγητό θα βγάλει. Αν τρώγεται! Και οι μάγειροι αν ...τρώγονται!
Ποιός μπορεί να αμφιβάλει πως το μέγιστον μέγεθος της αγνωμοσύνης ευρίσκεται στους ευργετειθέντες, προς τους ευεργέτες των, κατά το πλείστον;

ΥΓ.
O τάλας ο Αλεξέϊ τάχει βάλει με όλα τα πλέον άγρια σαρκοβόρα θεριά της Βορείας Ευρώπης, πλην της ...Αρκούδας!

Αλλα κι’ οι Συριζαίοι, συνεχίζουν να συζητάνε για αλλαγή σελίδας! ομως όσες φορές την έχουμε αλλάξει, τι γράφτηκε; Μία από τα ίδια. Η παρούσα φωτοαντίγραφο της προηγούμενης και η επόμενη της σημερινής...

Σε λίγες μέρες θα δούμε τι μας περιμένει από τους φιλότιμους εταίρους μας. Μήπως δηλαδή, θελήσουν να μας την γράψουν αυτοί, οπότε -πράγματι-, θα είναι νέα σελίδα, διαφορετική απ’ εκείνες που μας γράφουν μέχρι σήμερα; Το στυλό γραφής θάναι -προφανώς-, του Γιάνη, για ...οικονομία!