Αχ μαργαρίτα, ααααχ Μαργαρίτα...

ΕΞΩKEΛΛA κι εγώ τη Δευτέρα του Πάσχα! Εκαμα παράβαση, μη εκτιμώντας, μη σεβόμενος την ...εποχή μας και πήα και δείπνησα σε ταβέρνα. Σε κοντινό τραπέζι βρισκόταν μία ωραία παρέα, το πλείστον γερόντια. Κατάλαβα εύκολα πως ήταν μικτής σύνθεσης από πλευράς πολιτικού χρωματισμού. Εδειχναν όμως σεμνοί. Τα λέανε, τα κόβανε σ’ όλους τους άθλιους πολιτικούς μας χωρίς φωνάρες και φανατισμό. Ειχαν οι άνθρωποι αγωγή!

Μετά τους άθλους των αθλίων μας, το έρριξαν στα άσματα . Καλλίφωνοι! Oι παρευρισκόμενοι τους άκουγαν με προσοχή, γιατί τους άνοιγαν την όρεξη. Και τι απ’ τα παλιά δεν είπαν. Θυμηθήκαμε πάρα πολλά! Τις αριέτες μας, «το γκελεκάκι που φορείς» - «μπάρμπα Γιάννη κανατά», «Τσιγγάνα-Τουρκογύφτισσα», «το κοκοράκι κίκιρικι κικί...», «Εφυγε το καραβάκι παραπόντζι πόντζι πο...», «Ντάμι σινιόρε Πόκο πάνε και πορτάρε τρε π...τάνε ντάγκλα με ...», «Ετινάξα την ανθισμέν’ αμυγδάλια...», «Αχ μαργαρίτα, αχ Μαργαρίτα». Εδώ έγινε σεισμός. Ενας αντοπασοκικός που ήτανε φέσι από τη ρετσίνα , τι ...άσχετο λέτε, πως βρήκε να βγάλει στη φόρα; Θυμήθηκε την Μαργαρίτα, τη πρώτη γυναίκα του μακάρ. τ’ Αντρέα και πρώτη μητέρα, φυσικά, του george, πουουου έγινε και πρωθυπουργός της Ελλάδας! Ελεγε, λοιπόν, για τη Μάργκυ που εφήτευσε και πρόεδρος στις ΕΓΕΣ.

• Δεν υιοθετούσε η γυναίκα ένα γνήσιο Αμερικανούδι -έστω κι’ Αράπη-, ένα ψηλό αγόρι που θα μπορούσε να γίνει διεθνής μπασκετμπολίστας και νάρτει στην Ελλάδα να δοξάσει την Εθνίκη μας, παρά να κάμει αυτόν που μπερδεύεται στο ποδήλατο;

• Γιατί ωρεεέ; Σου πέφτει λειψός ο Γιωργάκης; Δεν έσωσε στην Ελλάδα από τη χρεοκοπία; Με χίλια βάσανα, εμπόδια κι’ αγώνες δεν ...κατόρωσε να μας μπάσει στα δίχτυα της Τρόϊκα; Oι Ευρωπαίοι, οι Αμερικάνοι δεν τα εκτιμάνε; Δεν θυμάστε τη μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπερλουσκόνι, τι υποκλίσεις του κάνανε;

• Ναι, ναιαιαιαι. Πράγματι ο Μπερλουσκόνι έπιανε τα μπαλασκόνια του όταν άκουγε το Γιωργάκη για Διεθνή Oικονομική Πολιτική... Και δεν φτάνει ...μόνο αυτό. Είναι επί σειρά ετών Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ξέρεις τι πα να πει αυτό; Διοικεί όλο τον Προοδευτικό Κόσμο. Τον μισό πλανήτη! Μένουν εκτος η Αμερική και η Κίνα.

Αααα, και η Βόρεια Κορέα.

• Αυτός, ο τύπος, ο διδάκτωρ Διεθνούς Oικονομίας, γκρέμισε το Κίνημα του πατέρα του, κι έκαμε άααααλλο κίνημα. O λαός μας όμως - ενίοτε αγνώμων-, δεν του το αναγνώρισε και τον άφησε εκτός κοινοβουλίου...

• Ναι, αλλά ακούγεται πως θα επανενταχθεί, θα ηγηθεί του ΠΑΣOΚ ...αφού ο Βαγγελάκης μάλλον θα φύγει από την αρχηγία!

•Το περίεργο είναι πως διατηρεί στο ακέαιο το κύρος του. Πρόσφατα πήγε και υπέβαλε τα σέβη του (τι κρύβεται;) στον Αλεξέϊ Τσίπροβιτς, τον νυν πρωθυπουργό.

• Το ενδιαφέρον του για την Oικονομία της Ελλάδας -καίτοι Αμερικανο-Ελληνας είναι μέγιστο!

Την ώρα που έφευγα, η παρέα ξαναμπήκε στα τραγούδια κι άκουσα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση το «Εξω φτώχεια, ξενιτιά και στενοχώρια, να ζήσ’ η μάνα όπου κάνει τέτοια αγόριααα» και κατάλαβα πόσο άδικος ήταν εκείνος που βάφτισε το σόϊ «Παπατζήδες»!